Papa Ivan Pavao II.


Hvala, Ivane Pavle!

Papa Benedikt XVI. proglasio je blaženim slugu Božjega Ivana Pavla II. Tijekom svečanog misnog slavlja na Trgu svetog Petra na Nedjelju božanskog milosrđa 1. svibnja 2011., na kojem se okupilo više od milijun ljudi, Papa je izgovorio obrazac beatifikacije čime je veliki poljski papa i službeno uvršten među blaženike Crkve.

"Iščekivani dan je došao, došao je brzo, jer se tako svidjelo Gospodinu: Ivan Pavao II. je blaženi!", uskliknuo je Benedikt XVI. u homiliji.

Ivan Pavao II. već je za života uživao glas svetosti te je njegovo proglašenje blaženim prvi odgovor na traženje mnoštva vjernika koji su nakon njegove smrti, 2. travnja 2005., klicali: »Santo subito – odmah svetac!«.

Papa Ivan Pavao II. osvajao je srca cijeloga svijeta. Star čovjek, čovjek s križem, čovjek čvrsto oslonjen, starac gotovo obješen o križ. Jednako tako, kao što je to bio cijeli život. Papa Veliki. Vrhovni moralni autoritet našega doba. Bilo je to tako kroz više od 26 godina pontifikata, bit će to bogatstvom baštine za buduće naraštaje.

Na ovim mrežnim stranicama želimo riječju i slikom podsjetiti na iznimno bogate i uzajamnom simpatijom označene trenutke povezanosti pape Ivana Pavla II. i Crkve u Hrvata.

 
Događanja
Učitavam