ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

U sklopu Zimske katehetske škole, dječji mjesečni list Mali koncil – Mak prigodnim je programom, u zajedništvu s brojnim…

VELIKA NAGRADNA IGRA

VELIKA NAGRADNA IGRA

  ČITAJTE MAK, SAKUPLJAJTE SLIČICE I OSVOJITE VRIJEDNE POJEDINAČNE I VELIKU…

Klara

Klara

Vjeronaučna olimpijada 2017.

Vjeronaučna olimpijada 2017.

Tema: Misijska djelatnost Crkve

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK listopad 2016. Ispis E-mail

MAJČICA KOJA NAS SVE (POD)NOSI I LJUBI!

"Što više ljubimo na pravi i duboki način Majku Božju, i što više živimo za Mariju, toliko će više Isus biti, živjeti i rasti u nama."

Nismo te riječi mi izmislili. Rekao nam ih je naš blaženi kardinal Alojzije Stepinac! Koliko je i kako on ljubio i štovao Mariju, pročitajte na 15. stranici. A nama neka njegove riječi budu misao vodilja, makar tijekom našega "listopadskoga života". Jer listopad je Marijin mjesec, i mjesec njezine krunice!

A Marija, Majka Božja, ona je majka koja nas baš sve "nosi i podnosi"! Ona se baš nikada ne umori kada ju potežemo za ruku, kada joj neprestano izričemo iste molitve i želje, čak ni kada stalno iznova kršimo dana joj obećanja; kada joj se zaboravimo javiti, kada "nemamo vremena" za nju… Marija je baš kao naša mama, pa još tri puta strpljivija! I još nešto...

Marija je ona mama koja nas štiti, koja nam pruži svoju ruku i baš svaki puta nas vodi da se poigramo i porazgovaramo s njezinim sinom. A njezin sin nije bilo tko, već Isus, naš Bog i Spasitelj! Pa je li moguće i zamisliti što bolje od toga?! Ne propustimo tu priliku, ni u listopadu, ni u cijelom životnom rastu!

Uostalom, "prišapnuo" nam je naš budući svetac Alojzije o toj majci još i ovo: "Ne može imati Boga za oca, tko nema Mariju za majku!" Pojurimo u Majčino krilo!

Vaši urednici


MOLIMO, S JOŠ MILIJUNOM DJECE!

U Marijinu mjesecu listopadu i ove godine "Milijun djece moli za jedinstvo i mir"! Zove se tako molitvena akcija, proširena po cijelom svijetu, koju vodi Međunarodno katoličko djelo papinskoga prava "Crkva u potrebi". I naš hrvatski nadbiskup Đuro Hranić, zadužen za katehizaciju, sve nas vjeroučenike, ali i naše župnike, župske katehete i školske vjeroučitelje, pozvao je da se uključimo u tu molitvu. Makar jednom desetinom krunice. I to po mogućnosti svi zajedno, 18. listopada u 9 sati! Možda u crkvi, u vjeronaučnoj učionici, ali i samostalno u svojoj sobi, pa da tako u istom trenu budemo povezani s milijunom, sigurno i više djece cijeloga svijeta!

Za "makovce" iz župe sv. Martina u Privlaci ne sumnjamo da će u tome sudjelovati, jer fotografiju koju su nam poslali - a na kojoj se mole Mariji - snimili su još tijekom ljeta, kada su pod vodstvom s. Marte, vjeroučiteljice Anice i učiteljice Marije imali oratorij. Svoja su druženja baš svakoga dana započinjali molitvom krunice!KLARIN KRIŽIĆ


U RUKAMA MARIJINIM


ANĐELČIĆI ZA NAJMANJE


OBITELJSKA PRIPRAVA ZA SVETU MISU

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!