ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

U sklopu Zimske katehetske škole, dječji mjesečni list Mali koncil – Mak prigodnim je programom, u zajedništvu s brojnim…

VELIKA NAGRADNA IGRA

VELIKA NAGRADNA IGRA

  ČITAJTE MAK, SAKUPLJAJTE SLIČICE I OSVOJITE VRIJEDNE POJEDINAČNE I VELIKU…

Klara

Klara

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK lipanj 2016. Ispis E-mail

(OD)MORA BITI MORA?!

Jeste li pročitali naslov? Pročitajte ga još jednom!...

I upitnik, i uskličnik?! I pitanje, i tvrdnja?! Izgleda nemoguće, ali je ipak moguće! Zahvaljujući jednoj običnoj, maloj zagradi...

Stigli su nam ljetni praznici, zasluženi odmor od školskih obveza, od stalnih provjera i ocjena... Došlo doba za "školu (mirnog) disanja", s manje čitanja i pisanja! Ljetni odmor, većinom, vezujemo uz praćakanje u moru i izležavanje na plaži... Čini to čak i naš Đelko! Ipak, mnogi od nas makovaca more ne će ni vidjeti, ili će tek na dan-dva-tri noge namočiti... Jer nije to baš ni jednostavno ni jeftino da bi nam to mogli roditelji priuštiti. Znači... mora biti ne mora!

Ali... odmora biti mora! I za đake, i za njihove roditelje, i za njihove vjeroučitelje! Zavrijedili ste ga! No ni zaslužen odmor ne smije biti puko izležavanje, ljenčarenje. Pravi odmor, kažu to i stručnjaci, mora biti nalik "punjenju baterija"! Baš kao kod vaših laptopa, fotokamera ili mobitela, koji nakon punjenja "ožive", zasvijetle, prorade obnovljenom snagom!

Da bi tako bilo i s vama makovcima, priredili smo vam jedan naročiti lipanjski Mak - pun mora i odmora! Pun "napunjaljućih" sadržaja: zagonetaka, igara i šala, ali i ozbiljnijih stranica! Pročitajte kako vašim vršnjacima u misijama "za Boga ništa nije previše", upoznajte novoga dječaka - svetca, postanite i vi "kruh ljubavi", svakodnevno molitvom širite Blagoslov 10 ljudi... Istodobno se i "poigrajte" s morskim psom kojeg ćete sami izraditi! Proputujte svijetom u našem Geomaku, ili podmorjem u Zoomaku te igri na koricama! Riješite sve testove i zagonetke, obojite bojanke, pročitajte (sliko)priče, nasmijte se uz šale i stripove...

Pa se vratite na naše stranice "prepunjeni" dobrom energijom, svijetleći poput zvijezda ne vedru ljetnom nebu! Čekamo vas u rujnu, a vaša pisma i radove... i ranije!

Vaši urednici


"Ljubimo djelom", Dora Kostanjčar, 3. r., OŠ S. Antolovića Privlaka (kod Vinkovaca)

TVOJE SRCE JE IZVOR MILOSRĐA

 

Milosrđe, još jedna riječ koja se nekima možda na prvi pogled čini dosadna, mala i koja polako nestaje u ljudskom svijetu. A svaki čovjek vjernik odmah prepoznaje svu njezinu veličinu te osjeća da je ispunjena ljubavlju, dobrotom, srećom i veseljem. Sve, baš to sve se ne može kupiti u svijetu materijalizma! Polako se milosrđe gubi iz naših srdaca, ali kad se ipak pojavi - poleti među ljude i ljubav je jača i veća nego ikad. Sama riječ na hebrejskome znači majčino krilo, tj. povezanost dvaju bića. Ona je kao zlatna nit koja povezuje cijelu Bibliju. Kaže se: "Budite milosrdni kao vaš Otac."

 

Klara Brničević, OŠ Jesenice, Dugi RatMOLITVA BLAGOSLIVLJANJA


U SLUŽBI RIJEČI S VELIKIM "R"


IGRA S MORSKIM PSOM


IZGUBLJENA SLOVA

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!