ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

U sklopu Zimske katehetske škole, dječji mjesečni list Mali koncil – Mak prigodnim je programom, u zajedništvu s brojnim…

VELIKA NAGRADNA IGRA

VELIKA NAGRADNA IGRA

  ČITAJTE MAK, SAKUPLJAJTE SLIČICE I OSVOJITE VRIJEDNE POJEDINAČNE I VELIKU…

Klara

Klara

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK svibanj 2016. Ispis E-mail

ŽIVOT U KRILU!

"S ramena", iz prošloga, travanjskog broja Maka, spuštamo se sada... u krilo!

Sigurnost ramena Dobrog Pastira i dobrih nam očeva sada, u svibnju, zamijenit ćemo još "stabilnijom", mirnijom sigurnošću majčina krila. U kojem se najbolje spava, kao što je usnula i djevojčica s naše naslovnice. U koje se često, da nitko to ne vidi i ne čuje, spusti i poneku suzicu... U kojem se dobije utjehu, jer majčino krilo je ono najmekše, u kojem će nam biti oproštena baš svaka "glupost" i nepodopština, ispunjena (gotovo) svaka naša željica. Jer prava mama, usprkos svim njegovim slabostima i "cendravostima", baš uvijek voli svoje dijete!

A da stvar bude još bolja, uz mame, koje su nas rodile, svi imamo osigurano mjesto u krilu još jedne majke, one Isusove! A čim je Isusova majka, ona je i majka svih ljudi, dakle i naša mama. Blago nama!

Mjesec svibanj prava je prigoda da to naučimo i zapamtimo, jer u tom mjesecu naša mama ima Majčin dan, a Crkva i narod posebno štuju Mariju. Toliko da peti mjesec zovu i "Marijin svibanj". Kako je to dobro! Baš u mjesecu kad u školi dobivamo odlučujuće ocjene, uvijek možemo zazvati i našu Nebesku Majčicu, da bude uz nas, pomogne nam i utješi nas ako baš nije sve kako bismo mi željeli i zamislili. Nije bilo ni njoj uvijek lako! Čak je gledala i kako joj Sin umire. No baš zato još će nas bolje razumjeti, još više voljeti, za nas se zauzimati. Stoga se s povjerenjem opustite u njezinu krilu, baš kao što je to učinio svibanjski broj Maka, upravo prepun sadržaja o naše dvije mame!

Makovci dragi, cijeli svibanj i cijeli život, čak i kad se kao odrasli "osamostalite", "Majčino krilo" nikad ne napuštajte!

Vaši urednici


DRAGI ISUSE

 

Dragi Isuse,
Svaki naš dan je
U tvom srcu, Kriste, zapisan.
Svaki naš grijeh je
Na tvom križu izbrisan.
Tvoje nas rane otkupile,
Tvoje nas suze blagoslovile.
Sad uz tebe živimo sigurni,
Uz tebe smo, Kriste, slobodni.

Od našeg krštenja izbrisani
Su svi grijesi, tebi zahvaljujući.
Od našeg rođenja smo ti zapisani
Na dlanu, ti nas pratiš
Do doma tvog.
Uz nas si kad nam je najteže.
Uz nas si uvijek kao pravi prijatelj.
Prijatelj si svakog čovjeka,
Zato sad, ovog trenutka ti kličemo:
Isuse dragi, volimo te!

 

Melani Tomašinjak, 6. a, OŠ Janka Leskovara PregradaMAKOV REDOVNIČKI PEČAT


ISUS NAS POZIVA


PIZZA BEZ BRAŠNA


CVIJETNA ČESTITKA

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!