GLAZBENO-POETSKE MEDITACIJE Vremena ova sad su druga

Uz rad na psihološko-teološkim knjigama o ljudskim manama i vrlinama istaknuti književnik i kantautor, psiholog i teolog franjevac Šimun Šito Ćorić napisao je i skladao novi niz pjesama koje su upravo objavljene na nosaču zvuka »Vremena ova sad su druga«, u izdanju Glasa Koncila.

Riječ je o deset glazbeno-poetskih meditacija u obliku skladba za koje je autor inspiraciju pronašao u aktualnim međuljudskim i društvenim događanjima u društvu i Crkvi. Skladbama, podjednako bogatim društvenim kritikama i odgojnim poukama, fra Šito pronosi poruku o zdravim međuljudskim odnosima u aktualnim društvenim (ne)prilikama.

Pune optimizma, domoljublja i vjere, fra Šitine pjesme predstavljaju bogatu riznicu kršćanske nade kojima je čovjekovoj, često tužnoj i tjeskobnoj svakodnevici, uvijek i svagdje moguće donijeti nadu, radost i svjetlo.

Čvrsto odlučimo biti veseliji nego obično! To ne znači zatvarati oči pred stvarnošću, ne vidjeti teškoće ili odbijati priznati da postoje i tamne strane našega života. Radost jača naše samopoštovanje i samopouzdanje, daje tjelesnu i duhovnu energiju, čini život kreativnijim i ljepšim, a to se onda prenosi i na druge. – poručio je fra Šimun Šito Ćorić u prigodi objavljivanja nosača zvuka, uoči ovoga Božića koji se dočekuje u specifičnim okolnostima.

IZVORKnjige
Prethodni članakKAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA BOŽIĆ »NA DALJINU« HRVATSKIH GLAZBENIKA Radost Kristova rođenja doći će do srca hrvatskih vjernika unatoč zatvorenim koncertnim dvoranama
Sljedeći članakLATINSKI JERUZALEMSKI PATRIJARH PIERBATTISTA PIZZABALLA GOVORI O SVETOJ ZEMLJI, BOŽIĆU U KORONAKRIZI I BOŽIĆNOJ PORUCI ZA CIJELI SVIJET Božić nas podsjeća da smo djeca svjetlosti, da pripadamo svijetu života