GLAZBENO-POETSKE MEDITACIJE Vremena ova sad su druga

Uz rad na psihološko-teološkim knjigama o ljudskim manama i vrlinama istaknuti književnik i kantautor, psiholog i teolog franjevac Šimun Šito Ćorić napisao je i skladao novi niz pjesama koje su upravo objavljene na nosaču zvuka »Vremena ova sad su druga«, u izdanju Glasa Koncila.

Riječ je o deset glazbeno-poetskih meditacija u obliku skladba za koje je autor inspiraciju pronašao u aktualnim međuljudskim i društvenim događanjima u društvu i Crkvi. Skladbama, podjednako bogatim društvenim kritikama i odgojnim poukama, fra Šito pronosi poruku o zdravim međuljudskim odnosima u aktualnim društvenim (ne)prilikama.

Pune optimizma, domoljublja i vjere, fra Šitine pjesme predstavljaju bogatu riznicu kršćanske nade kojima je čovjekovoj, često tužnoj i tjeskobnoj svakodnevici, uvijek i svagdje moguće donijeti nadu, radost i svjetlo.

Čvrsto odlučimo biti veseliji nego obično! To ne znači zatvarati oči pred stvarnošću, ne vidjeti teškoće ili odbijati priznati da postoje i tamne strane našega života. Radost jača naše samopoštovanje i samopouzdanje, daje tjelesnu i duhovnu energiju, čini život kreativnijim i ljepšim, a to se onda prenosi i na druge. – poručio je fra Šimun Šito Ćorić u prigodi objavljivanja nosača zvuka, uoči ovoga Božića koji se dočekuje u specifičnim okolnostima.