ZDRAVA ZAČINSKA BILJKA Čubar u kulinarstvu i narodnoj medicini
Čubar (Satureja hortensis, lat.) začinska je biljka s izraženim antimikrobnim, probavnim i antioksidativnim svojstvima. Njegova primjena u fitoterapiji najčešće je vezana uz probavne smetnje,...
OD DANTEOVA »RAJA« DO DANAS Hrvatski hodočasnici već sedam stoljeća dolaze na jubilarna slavlja...
Uoči nacionalnoga hodočašća u Rim o sudjelovanju hrvatskih hodočasnika na svetim godinama govori dr. Jadranka Neralić
Da je veliki pjesnik Dante Alighieri u zadnjem pjevanju...
CRKVENI SIMBOLI U SUVREMENOJ MODI Između mode, vjere i provokacije
Nemalo je reći da me nakon prošlogodišnjega otvaranja Olimpijskih igara ove godine sablaznio događaj koji je u Rimu ovih dana organizirala jedna modna kuća...
MOŽE LI UMIRANJE POSTATI »PRAVO«? (2) Iza »potpomognutoga umiranja« najčešće stoji motiv zarade
Usamljenost je postala jedna od najtežih »bolesti« današnjice, podsjećaju iz »Obitelji i medija«. A gdje je usamljenost, ondje su i trpljenja pojedinaca izraženija. Korijen...





