Bojanka i kartice za advent i Božić

»Oboji, zalijepi, pjevaj i izradi božićne memo-kartice« poziva djecu »Božićna bojanka iznenađenja« objavljena u izdanju Glasa Koncila i Maloga koncila.

U njoj se nalazi deset betlehemskih motiva: Djevica Marija, novorođeni Isus, sveti Josip, zvijezda repatica, pastiri, mudraci… a svaki prate prikladni stihovi iz hrvatskih božićnih pjesama te popratna naljepnica. Kako bi radost igre potrajala, stražnja korica bojanke može se izrezati te uz pomoć naljepnica pretvoriti u kartice za igru pamćenja.

Za igru pamćenja osmišljene su i novoobjavljene »Adventske kartice« s poticajnim mislima svećenika Josipa Šimunovića te prigodnim ilustracijama za svaki dan došašća.

No namjena kartica puno je šira, a granica je tek dječja mašta. Tako mogu poslužiti kao priprema za mise zornice i kao misao vodilja toga dana, a uz njihovu se pomoć može voditi i dnevnik došašća, mogu se osmisliti vlastite božićne čestitke ili ukrasi za božićno drvce. S njima se može zaigrati i obiteljska igra »ostavljam poruku« pa bližnjima za svaki dan odabrati odgovarajuću karticu i misao te se tako duhovno pripremiti za Božić.

»Božićna bojanka iznenađenja« i »Adventske kartice« idealan su dar djeci, ali i cijeloj obitelji. Osim što potiču razvoj motorike, kreativnosti i pamćenja, pozivaju na zajedništvo, na obiteljsko druženje u igri i pjesmi.