NOVA KNJIGA Blizi Isusu

U izdanju Glasa Koncila objavljena je nova knjiga don Stanka Jerčića, župnika iz Jelse, »Blizi Isusu. Usputna zapitkivanja uz okrajak haljina njegovih«.

Riječ je o knjizi koja donosi razgovore s nizom novozavjetnih osoba iz Isusove neposredne blizine poput Marije, Josipa, Pavla, Šimuna Petra kao i dodani govor kršćanskih mučenika te pjesme. Posebna je vrijednost približavanje čitateljima manje poznatih likova poput Kleofe, Marije iz Betanije, Sirofeničanke Rute, Jaira, centuriona Corneliusa, Šimuna Kožara, Dizme, Longina, Gamalijela, Samarijanke Rahabe… Ispreplićući gdjekad stvarnost i maštu, tekstovi su potkrijepljeni relevantnim podatcima iz područja biblijskih i srodnih znanosti. Knjiga obiluje biblijskim citatima, crkvenim dogmatskim naukom, tumačenjem imena i toponima te zanimljivostima iz povijesti. Autor se u pisanju koristi dijaloškim stilom posežući za formom intervjua, ali i prikaza, pisanja u ja-formi, ulazeći u tuđe osobnosti iz kojih progovara svojim znanjima, umijećima i vjerom.

Izborom tema, tj. kutova pod kojima se naginje u posvećenoj Isusovoj sjeni i promatra svoje likove i njihova nagnuća, autor hrani čitateljevu radoznalost i pruža motivaciju za odgovorniji i predaniji odnos prema Božjoj riječi koja je odgojiteljica života kršćana i čuvarica Božjih obećanja.