DANAS U ZAGREBU, SUTRA U SPLITU Knjige o braku donose »ekstremne« vježbe za neustrašive žene i muškarce

Costanza Miriano predstavlja knjige »Udaj se i budi podložna« i »Oženi ju i umri za nju«

»Glas Koncila« dovodi u Zagreb i Split talijansku novinarku, blogericu i publicistkinju Costanzu Miriano u povodu objavljivanja hrvatskog prijevoda njezinih dviju knjiga: »Udaj se i budi podložna« i »Oženi ju i umri za nju«. Ti su naslovi izazvali veliki interes u zemljama u kojima su do sada objavljeni, a zbog poruka upućenih muškarcima i ženama u svojim knjigama Costanza Miriano postala je poznata i izvan granica Italije.

U Zagrebu će Costanza Miriano predstaviti knjige u ponedjeljak 3. travnja u 19 sati u velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2), a splitsko gostovanje planirano je u utorak 4. travnja u 20 sati u dvorani Nadbiskupskoga sjemeništa (Zrinsko-frankopanska 19). Uz autoricu će u Zagrebu o knjigama govoriti odvjetnik Lovro Badžim i pravnica Irena Nišević, a u Splitu novinarka Danira Matijaca i svećenik Borna Puškarić.

Vodiči za bračni život

Na hrvatskoj turneji autorica svjetskih književnih uspješnica objasnit će što misli kada govori o podložnosti žena te zašto smatra da današnji feminizam nema odgovore na pitanja koja muče moderne žene. Također će dati odgovore na pitanja: kako je emancipacija žene učinila izmorenima i preopterećenima te kako u svakodnevnom životu pojmiti da bi muškarci trebali biti spremni umrijeti za žene.

Aktualna u svojim promišljanjima, iznoseći brojne primjere iz svakodnevnoga života, Costanza Miriano u knjigama »Udaj se i budi podložna« i »Oženi ju i umri za nju« progovara o razlikama između muškaraca i žena, otvorenosti životu i rađanju, odgoju i podizanju djece, doživljaju spolnosti kao dara Božjega, drugim riječima – o braku i obitelji

Brojni prijevodi i izdanja

Naslov »Udaj se i budi podložna – Ekstremna vježba za neustrašive žene« prva je njezina knjiga iz 2011. godine s više od 70 tisuća prodanih primjeraka samo u Italiji, a objavljena je i na engleskom, francuskom, španjolskom, portugalskom, poljskom i slovenskom jeziku.

Druga knjiga »Oženi ju i umri za nju – Pravi muškarci za žene bez straha« svojevrsni je priručnik za življenje istinske muževnosti koji stavlja naglasak na ulogu muškarca u obitelji te iznosi savjete koji mogu pomoći u zajedničkom obiteljskom životu. Predgovor knjigama napisali su novinarka Ana Muhar Blanquart i poduzetnik Tomislav Debeljak koji kažu da je riječ o korisnim knjigama za samopomoć koje daju poticaj za razmišljanje kako bolje razumjeti suprotni spol.

Gošća na tribinama

Costanza Miriano rođena je 1970. godine u Perugi u Italiji, a živi u Rimu. Udana je te ima četvero djece. Diplomirala je klasičnu filologiju te studirala novinarstvo. Dugogodišnja je novinarka talijanske javne televizije RAI. Uređuje i piše blog, a suradnica je i u nekoliko talijanskih novina. Česta je gošća na tribinama o obitelji, roditeljstvu, te o ulozi žene u suvremenom društvu.