ODRASTANJE UZ LIJEPU I NADAHNJUJUĆU RIJEČ Šapat koji grije srca

Dugogodišnje suradnice dječjega vjerskog mjesečnika Maloga koncila – Maka, autorica Iva Noršić i ilustratorica Milena Dodig udružile su spisateljske i umjetničke »snage« i djeci, roditeljima, vjeroučiteljima i katehetama te svima koji vole i promiču kulturu čitanja djeci podarile zbirku s 24 nadahnjujuće priče sabrane pod naslovom »Šapat koji grije srca«. Uz te će priče, u izdanju Glasa Koncila, djeca na jednostavan i njima zanimljiv način učiti o temeljima zdravih međuljudskih odnosa te kako ih graditi uz pomoć dobrih i plemenitih djela, u zajedništvu i vjeri. Za ovu su slikovnicu odabrane dvadeset i četiri priče – od njih više od sto pedeset, koliko ih je autorica napisala za »Mali koncil – MAK« – a svojim sadržajem »pokrivaju« cijelu godinu, kako kalendarsku tako i onu liturgijsku. 

Iva Noršić,
rođena 1967. u Zagrebu, za potrebe rada s djecom – kao odgojiteljica, voditeljica kreativne radionice i župna katehistica – započela je pisati priče, koje su objavljivane u »Malom koncilu«, »Veritasu« i »Glasu Koncila« te emitirane na Hrvatskom katoličkom radiju i HRT-u. Osim priča za djecu, autorica je i raznih drugih objavljenih članaka te dramskih i uglazbljenih tekstova. Dugogodišnja je stalna suradnica »Malog koncila – Maka«, kao i više drugih domaćih i stranih publikacija te se bavi glazbom i kazalištem.
Milena Dodig,
rođena je u Zagrebu, a nakon gimnazije vrijedno je slikala na štafelajima Umjetničke akademije u Splitu. Uz Alana, Klaru i Vida najviše voli crtati, slikati i pisati, pa to godinama radi u dječjim časopisima, knjigama i udžbenicima. Osmišljava i vodi kreativne radionice za djecu i odrasle. Kao suradnica »Maloga koncila – Maka«, u posljednjih desetak godina ilustrira priče i druge sadržaje. Likovno je oblikovala vjeronaučne udžbenike za prvi i drugi razred osnovne škole u izdanju »Glasa Koncila«.