PRIČA O DVA ŠOGORA Kako do eurofondova

Ilustracija: D. Zloušić

Mora da mi je to od starosti, od »života u konzervi«?!… Ali, od onog trena kad sam čuo da će istospolni parovi pod istim uvjetima moći posvojiti dijete, ja se smiriti ne mogu. Ma, raspametio sam se! Da sam mlađi… A i ovako, čut će me… moji mlađi, kćeri i zetovi: – Djeco draga, da mi je tko rekao da ću ovo doživjeti, ma… Ma, ni oni komunisti koji su nam mozak ispirali Sutjeskama i Neretvama, u oca i majku nisu dirali, niti im je trebalo u ustav unositi da brak čine muško i žensko; toliko su zdrave pameti stekli i po šumama i gorama… A ovo sad, ma gore i »šumovitije« i ne može! Djetetu oduzeti pravo na mamu i tatu?! Bez pitanja ga odmah diskriminirati?! I onda, hajde da vidim koji će to stručnjak pravo po savjesti i struci kod dodjeljivanja djeteta reći da ga »daje bračnom paru jer je to za dijete bolje nego istospolna zajednica«!

Pripremite se, vi mladi, na »starinski odgoj«! Kao što su nas doma učili što o Hrvatskoj moramo znati, a o čemu u školi ne smijemo govoriti, tako ćete, čini se, i vi svoju djecu učiti da šute o onome što ćete ih doma sami morati naučiti o tome tko se to »plodi i množi da bi napunio zemlju«!

Pa na toga bi još istog dana počela »sezona lova«, urnebesna hajka, a za tjedan dana već bi bio mučenik svih paragrafa o homofobiji i diskriminaciji »onih koji vole one istoga spola«. Čekam tog hrabrišu… Ma, čekam makar jedan snažan i jasan glas! Brinem se, mladi, za vas…

A moji mladi smireni, nasmijano dotočiše čaše, kao slušajuć’ me, a onda moji zetovi, moji »B. i H.«, krenu: – Hajd’, punac ne sekiraj se i »diši«, svemu ima lijeka! Evo kako ćemo nas dvojica, »šogi« i ja. Fino se razvedemo, pa sklopimo istospolnu zajednicu, odmah s četvero djece, koje su nam Dora i Marta već narodile. Zamislite to ljudi, pa sponzori bi sami sa svih strana skakali i kapali, ma točili nas sredstvima iz svih tih slobodnolebdećih fondova! A mediji, već vidim priče i naslove: »Dolazio je na sve obiteljske rođendane da bi češće viđao šogora i dodirivao se s njime pod stolom«… Ili, »pomagao je puncu samo da bi što više bio sa šogorom«, »dvije sestre bile su presretne kako se njihovi muževi slažu«… – Ili još bolje – nadoveže se i drugi zet – ostavimo djecu ženama, pa se onda rasplačemo pred kamerama kako nam žene dopuštaju da viđamo djecu tek jednom mjesečno, zato što u ministarstvu rade zatucani kadrovi koji ne prate nove europske jednosmjernice. Ma, dalo bi se tu isisati novca iz eurofondova! Smislit ćemo već nešto…

– Pazite samo da vas ne otkriju da svake nedjelje idete na misu i da ste bili volonteri Hoda za život – prekidam ih kroz smijeh i (prave) suze – jer onda sve ono što inače uzdižu i proklamiraju kao vrhunske vrjednote, vama će pripisati u slabosti i grijeh! Vama istospolna veza ne će biti »na pride« iliti »na ponos«, vama će ju žestoko nabiti na nos! Brzo će vas razapeti »Li-Li« moralizatori, učas će postati ćudoredniji i od biskupa, ti lijevoliberalni pajaci! I još, pripremite se, vi mladi, na »starinski odgoj«! Kao što su nas doma učili što o Hrvatskoj moramo znati, a o čemu u školi ne smijemo govoriti, tako ćete, čini se, i vi svoju djecu učiti da šute o onome što ćete ih doma sami morati naučiti o tome tko se to »plodi i množi da bi napunio zemlju«!