LIPANJSKI MAK I na praznicima s Isusom povezani

Lipanjski broj Maloga koncila – MAK-a bogato je ispunjen sadržajima koji će unijeti radost i kvalitetno ispuniti  vrijeme svojim čitateljima tijekom dugih ljetnih mjeseci.

Moći prepoznati Božju dobrotu u svojem životu i dati mu hvalu za sve to što nam je u svojoj očinskoj brizi darovao znak je mudrog srca. A mnogo mudrih srdaca okupilo se u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke gdje su predstavnici katoličkih vrtića, osnovnih i srednjih škola u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom Draženom Kutlešom zahvalili za obilje dobročinstava primljenih tijekom ove školske i vjeronaučne godine.

MAK na svojim stranicama donosi i intervju s vrijednim i uzornim vjeroučenicima, pobjednicima »Vjeronaučne olimpijade«, koji spremno dijele formulu svoga velikog uspjeha! O tome kako praznike provode njihovi vršnjaci u dalekom Kongu piše s. Samuela Šimunović, a don Gabrijel Jurić iz Ugande savjetuje kako mudro ispuniti dane bez školskih obaveza. Najljepše se igrati s dobrim prijateljima, naročito onda kada sami izradimo svoju igračku, te lipanjski MAK donosi upute kako sastaviti svoj vlastiti kućni stolni nogomet!

Uz »Vjeroistražitelje« koji iznova donose kreativne radne listove i digitalne sadržaje, čitatelji u lipanjskom broju mogu saznati i koju knjigu, slikovnicu, molitvenik ponijeti sa sobom na ljetovanje ali također i koji film pogledati, koju videoigru odigrati. Redovne rubrike kao »Učimo moliti«, priče, zrnca zanimljivosti iz prošlosti i sadašnjosti, vicevi, glavolomke, zagonetke, poster za bojanje i pregršt drugih zanimljivih i bogatih sadržaja obogatit će ljetne praznične dane vjeroučenicima ali i njihovim obiteljima.