BEJZBOLAŠEVA VJERA Timothy Richard Tebow prije početka utakmice kleči na koljenu u molitvi

Foto: Shutterstock | Timothy Richard Tebow

Američki profesionalni igrač bejzbola, član »The New York Metsa«, i zagovornik prava na život Timothy Richard Tebow rođen je 14. kolovoza 1987. u Makati na Filipinima u misionarskoj obitelji Roberta Ramseyja i Pamele Elaine Tebow. Poznat je po svojoj otvorenoj kršćanskoj vjeri na terenu i izvan njega.

Poznat je po svojoj otvorenoj kršćanskoj vjeri na terenu i izvan njega. Iako je disleksičar, vjeruje u svoju jedinstvenost kao Božji dar.

Iako je disleksičar, vjeruje u svoju jedinstvenost kao Božji dar. Športaševa hrabrost i ljubav prema Bogu ima mnogo zajedničkoga s načinom njegova dolaska na svijet. Kada je njegova majka oboljela od amebne dizenterije i pala u komu za vrijeme trudnoće, liječnici su joj savjetovali pobačaj jer su lijekovi izazvali odvajanje posteljice. Ona je to odbila i s vjerom u Boga iznijela trudnoću do kraja. Poznat je po klečanju na jednom koljenu u molitvi prije početka utakmice, prema čemu je nastao pojam »tebowing«. »Bez obzira na to što se dogodi, i dalje slavim svoga Gospodina i Spasitelja Isusa Krista jer na kraju dana, to je ono što je važno, pobijedili ili izgubili… moramo se vratiti jednoj naciji pred Bogom i biti uzori djeci«, ističe Tebow.