ČLANOVI ZBOROVA »KIKIĆI« I »GENIJALCI« I VODITELJICA PROF. MAJA ROGIĆ ČESTITAJU BOŽIĆ ČITATELJIMA GLASA KONCILA Božić je u duši, a ne u dućanu!

Izvođači pjesme »Vratite nam malog Isusa« koja je ovoga došašća snažno odjeknula u hrvatskom medijskom prostoru, članovi zborova »Kikići« i »Genijalci«, i njihova voditeljica prof. Maja Rogić, autorica stihova i glazbe spomenute pjesme, svim čitateljima Glasa Koncila, roditeljima i djeci, bakama i djedovima, svojim vršnjacima i hrvatskomu narodu čestitaju Božić, dijele svoja promišljanja o iščekivanju slavljenika Isusa te otkrivaju koje su njihove želje za najradosniji kršćanski blagdan. Za Glas Koncila otkrili su ekskluzivno i nekoliko stihova najnovije pjesme »Vjerujete li«… 

MARTA DEUR
Božić nam daje nadu da će sve biti dobro i da ovaj svijet može biti bolji. Ne smijemo zamijeniti jaslice i maloga Isusa drugim likovima iz bajki jer to onda nije Božić. Za Božić slavimo Isusov rođendan i zato je on glavni, a svi ostali mogu biti dragi gosti, može doći čak i Orašar, ali kao gost. 

U mom domu svi jedva čekamo Božić. Idemo na misu, pečemo kolače… Za stolom se okupi cijela naša vesela obitelj pa se družimo i zajedno veselimo Božiću. Ovih ću dana zajedno s bratom i tetom odnijeti svoje igračke djeci koja ih nemaju. Najljepša priprema za ovaj Božić bili su mi nastupi sa zborom i pjevanje adventskih i božićnih pjesama.

Za Božić bih svima poželjela da imaju koga zagrliti i da su sretni jer slave Isusov rođendan. Obitelji i prijateljima želim da budu dobri jedni prema drugima, a domovini i svijetu želim ono najvažnije – mir.

FRANKA SALMIĆ
Božić bi za sve trebao značiti isto, a to je Isusovo rođenje.

Meni je Božić jedan od najdražih blagdana kada se u slavlju okupi cijela obitelj. Svojim bih vršnjacima poželjela da se ne raduju Božiću zbog darova, nego da prepoznaju Božju ljubav u svojoj obitelji. 

KARLA STRINIĆ
Božić je dan koji nas podsjeća da je važna ljubav i dobrota, da smo zajedno, da je važna obitelj. Da je važan svaki čovjek.

Pripreme za Božić protekle su u druženju i razgovorima u obitelji, nedjeljom paljenjem adventskih svijeća i odlaskom na zornice. Najljepše i najdraže mi je u Božiću što je moja obitelj zajedno, što mi dođe rodbina i što smo svi zajedno na Božić. Svojoj obitelji za Božić želim da bude sretna, da budemo zajedno i da uvijek mislimo jedni na druge. Svojim bih vršnjacima poželjela da se vesele svemu dobromu, npr. druženju s obitelju, prijateljima, da se u miru igraju. Svijetu bih poželjela da u njemu bude mir, da nema rata, da mislimo jedni na druge, da se ne svađamo, da bude više dobrote.

PETRA, LUCIJA, STELA, FILIP I DINA TOMIĆ
Nadamo se da će i naša nova pjesma »Vratite nam malog Isusa« potaknuti mnoge na razmišljanje je li nam mali Isus nestao. 

U našoj je obitelji vrijeme iščekivanja Božića prekrasno vrijeme kojemu se svi zajedno veselimo: odlazimo na zornice i na njima rado pjevamo i sviramo. Lijepo nam je kada u ovom vremenu još više pazimo jedni na druge. Voljeli bismo kada bi ljudi koji nas okružuju osjetili mir i ljubav u svojim srcima koje donosi rođenje maloga Isusa.

PETRA KUNSTIĆ 
Da, lijepo je imati ukrašeno božićno drvce, dobiti darove, ali ipak najvažnije od svega je biti sa svojim najmilijima te slaviti Isusov rođendan jer ipak on je glavni slavljenik. Ako toga nema, Božić nam je kao i svaki drugi dan u godini.

Kao i svake godine u došašću sam se pripremala za dolazak Isusa Krista. Došašće je za mene vrijeme ispunjeno posebnom radošću, vrijeme otvaranja našega srca Isusu. Stoga i ove godine u vrijeme došašća moja je najvažnija zadaća bila pripraviti srce za dolazak našega Spasitelja te činjenje djela ljubavi i dobrote. Najdraže mi je činiti dobra djela, pomoći nekomu tko je siromašan i sam jer nitko ne želi biti potpuno sam na Božić, ne imati nekoga… Naravno, takva djela ne činim sama, nego mi zboraši kao obitelj organiziramo humanitarne akcije, ne samo u ovo vrijeme, nego tijekom cijele godine. Prikupljamo potrebne stvari, poput hrane, higijenskih potrepština i odjeće, te ih darujemo siromašnima. Zajedništvu i dijeljenju naučila nas je naša draga profesorica, naša druga mama, Maja Rogić. Svojim bih vršnjacima za Božić poželjela da božićna čarolija nesebičnoga davanja drugima bude uvijek prisutna u njihovim srcima.

Prijateljima, domovini i svijetu poručujem da nije najvažnije što je ispod drvca, nego tko je oko njega. Najbolji dar koji svi možemo imati na Badnjak jest obitelj na okupu, radost zajedništva. To mi je ujedno najveća božićna želja.

Maja Rogić, prof. dirigentica i producentica Dječjega pjevačkoga zbora »Kikići« te zborova koji djeluju u sklopu njega, Teen zbora »Genijalci« i Zbora predškolaca »Medenjaci«
Sve pjesme koje potpisujem dane su mi isključivo milošću Božjom i pravi su dokaz koliko je on velik kad i ovako nedostojne osobe kao što sam ja upotrijebi kao instrumente svoje Ljubavi. Osjećam se pozvana podijeliti sa svim čitateljima stihove najnovije pjesme koju snimamo ovih dana, a to je ujedno moja poruka dragim čitateljima Glasa Koncila:
Božić je u duši,
A ne u dućanu
Ne odguruj Sina Božjega na stranu,
Dopusti mu i u tvom srcu da se rodi
I kroz cijeli život za ruku da te vodi On.