DRUŠTVENA MREŽA MLADIH KATOLIKA ODLUČILA SE NA DALJNJI RAZVOJ Grupnim financiranjem za budućnost »Mrežalice«

Cilj kampanje grupnoga financiranja jest skupiti 25 000 dolara. Taj je iznos potreban da se u godini dana plate naknade za programera koji bi radio na društvenoj mreži mladih katolika

Točno pola godine od pokretanja društvene mreže mladih katolika »Mrežalica« Studentski katolički centar Palma iz Zagreba odlučio se na daljnji razvoj toga programa pa su dobrovoljne priloge za nadogradnju odlučili prikupljati sve popularnijom kampanjom grupnoga financiranja preko interneta (crowdfunding) koju su na platformi Generosity Indiegogo otvorili u nedjelju 29. listopada.

Između virtualnoga i stvarnoga svijeta

Za oko tri tisuće sadašnjih korisnika to će značiti još bolju mogućnost surfanja. »Da nije jednostavno izgraditi kvalitetnu društvenu mrežu najbolje znaju naši studenti volonteri. Rad na ‘Mrežalici’ i njima samima prilika je za razvoj, učenje i usavršavanje, međutim potrebno im je mentorstvo iskusnoga programera koji bi ih vodio. Da bismo podigli kvalitetu ‘Mrežalice’, potreban nam je programer i njegovo financiranje, za koje trenutačno nemamo sredstava«, kažu iz SKAC Palme, koji »Mrežalicu« vide kao poveznicu između virtualnoga i stvarnoga svijeta. »Mrežalica« želi biti preslika stvarnoga života Crkve – ponajprije župnih zajednica te katoličkih udruga i pokreta, na njoj se jednostavno mogu pratiti sva događanja, najave, obavijesti i druge važne informacije na razini župa ili (nad)biskupija Crkve u Hrvata, pronalaziti duhovni sadržaji i kolumne.

Kampanja traje dva tjedna

Cilj kampanje grupnoga financiranja jest skupiti 25 000 dolara. Taj je iznos potreban da se u godini dana plate naknade za programera koji bi radio na društvenoj mreži mladih katolika, a 10 % uplaćenoga iznosa SKAC će usmjeriti na dodatne edukacije i naknade za volontere koji su okupljeni oko »Mrežalice«. Kampanja traje dva tjedna i prilog je preko interneta moguće uplatiti do 12. studenoga na linku https://goo.gl/pF3nU9. Osim hrvatskih vjernika, kampanja je usmjerena i prema hrvatskim katoličkim misijama u svijetu jer je najavni video – u kojem ideju predstavljaju duhovnik SKAC-a o. Ivan Ike Mandurić, salezijanac don Damir Stojić i voditeljica projekta Anđela Krivić – snimljen i u engleskoj inačici. Pripremili su i zahvale za sve uplate.