GLAS KONCILA UKLJUČIO SE U PROJEKT OBITELJSKE KARTICE UDRUGE »OBITELJI 3 PLUS« Pogodnosti i popusti kao znak blizine višečlanim obiteljima

Kao 95. partnerska organizacija i prva iz crkvenoga okruženja Glas Koncila podupro je projekt Udruge obitelji s troje ili više djece »Obiteljska kartica«, čime se višečlanim obiteljima pružaju pogodnosti i popusti za različite proizvode i usluge. Tim je projektom otvoren put da više od 110 tisuća obitelji s troje ili više djece (toliko ih je, naime, pobrojeno na posljednjem popisu stanovništva u Hrvatskoj) nabavi – ako su učlanjene u udrugu »Obitelji 3 plus« – izdanja Glasa Koncila po posebnoj cijeni s popustom od 30 posto, a uz preplatu na katolički tjednik Glas Koncila svaka obitelj dobiva besplatnu jednogodišnju pretplatu na Mak za svako svoje dijete predškolske i osnovnoškolske dobi.

Pokazati blizinu obiteljima

Naime, u mjesecu u kojem se slavio međunarodni dan posvećen obitelji uspostavljena je suradnja nakladničke kuće Glas Koncila s udrugom »Obitelji 3 plus« iz Zagreba, a ugovor o poslovnoj suradnji potpisali su predsjednik udruge »Obitelji 3 plus« dr. Ivan Malbašić i v. d. direktora i glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić.

»Zadaća Glasa Koncila u trećem tisućljeću nije samo pisanom riječju širiti i produbljivati evanđelje, nego i da se vrjednote katoličke vjere, koje su uvijek konkretne, integriraju u suvremenu kulturu i tako obogaćuju obiteljski život. Zato smo u suradnji s udrugom ‘Obitelji 3 plus’ željeli pokazati znak konkretne potpore obiteljima u njihovu članstvu koje svoju svakidašnjicu žele hraniti i duhovnim sadržajima – katoličkim novinama, dječjim mjesečnikom, knjigama, glazbenim publikacijama, razonodnim sadržajima i stotinama naših publikacija koje pronose radosnu vijest. U Glasu Koncila stalo nam je da i materijalnim doprinosom pomognemo u olakšavanju tereta s kojima se financijski suočavaju obitelji s više djece«, poručio je glavni urednik Stanić i izrazio radost što se u misiju promicanja obiteljskih vrijednosti i ljepote života u višečlanim obiteljima uključio Glas Koncila.

To je veselje izrazio i predsjednik udruge »Obitelji 3 plus« dr. Malbašić. »Svaka suradnja s novim partnerskim poduzećima vrlo nas veseli jer gospodarstvenici na taj način sasvim konkretno pokazuju svoju društvenu odgovornost. Želja nam je okupiti što veći broj partnera iz cijele Hrvatske i time dodatno zajedno poslati važnu poruku da su ‘obitelji 3 plus’ važan zalog naše budućnosti. Posebno smo zahvalni za svako partnersko poduzeće koje otvara neko novo područje u kojem se pružaju povoljniji uvjeti kupnje za te obitelji, kao važne kategorije kupaca, te smo u tom vidu zahvalni i Glasu Koncila kao novomu partneru udruge«, rekao je dr. Malbašić.

Dobrodošao svaki znak pažnje

Udruga »Obitelji 3 plus« nezavisna je, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija. Udruga kao takva ne izražava nikakvo stajalište ni potporu nekoj političkoj stranci. Djelatnosti udruge ne obuhvaćaju vjerska i filozofska pitanja, nego samo društvene i gospodarske interese obitelji, a na poseban način obitelji s troje ili više djece.

Stoga smo predsjednika udruge pitali koliko višečlanim obiteljima pomaže obiteljska kartica upravo u ovom razdoblju povećanja cijena, na što je rekao: »Prema posljednjim dostupnim podatcima u Hrvatskoj imamo 112 830 obitelji s troje ili više djece u kojima živi gotovo 600 000 roditelja i djece. Riječ je o znatnom udjelu stanovništva, a u obzir treba uzeti da su upravo obitelji s više djece izložene većim financijskim, organizacijskim, logističkim, vremenskim i raznim drugim izazovima. Višečlane su obitelji pod dodatnim pritiskom posebno u težim gospodarskim okolnostima, poput ove u kojoj svjedočimo snažnoj inflaciji. Stoga je svaki popust i znak pažnje i više nego dobrodošao.«

Otkrio je da najveći interes članovi udruge »Obitelji 3 plus« pokazuju za partnere kod kojih redovito i izdvajaju najveći dio kućnoga proračuna, a to su ponajprije maloprodajni trgovački lanci, drogerije, benzinske postaje i mobilni operateri. (it)

Do pogodnosti uz obiteljsku karticu
Glas Koncila zajedno s udrugom »Obitelji 3 plus« osmislio je dva načina na koji korisnici obiteljske kartice – namijenjene obiteljima koje se skrbe za troje ili više djece mlađe od 27 godina – mogu ostvariti popuste i pogodnosti kod našega katoličkoga izdavača.
30 posto popusta na izdanja
U prodajnim prostorima Glasa Koncila u Zagrebu popust od 30 posto na knjižna izdanja može se ostvariti predočenjem digitalne članske iskaznice, obiteljske kartice, a u internetskoj trgovini preko promotivnoga koda koji se preuzima preko mobilne aplikacije »Obitelji 3 plus«. Popust se ne primjenjuje na artikle koji su već u akcijskoj ponudi i na pretplate.
Na dar pretplata na Mak
Uz godišnju pretplatu na katolički tjednik Glas Koncila svako osnovnoškolsko i predškolsko dijete u obitelji »tri plus« dobiva besplatnu godišnju pretplatu na dječji mjesečnik Mak.