»KRALJ REGGAETONA« IZNENADIO TISUĆE OBOŽAVATELJA Odsada služi »samo Kristu«

Daddy Yankee
Foto: Profimedia

SAN JUAN Na portorikanskom stadionu Coliseo de Puerto Rico »José Miguel Agrelot« u ponedjeljak 4. prosinca 47-godišnji je portorikanski glazbenik Ramón Luis Ayala Rodríguez – poznatiji kao Daddy Yankee – iznenadio tisuće obožavatelja javnim svjedočanstvom vjere i objavom da će odsad »služiti samo Kristu«. Svjetlosna projekcija pritom je oblikovala riječi »Krist te ljubi« i »Krist dolazi«.

»Večeras priznajem i nije me sram reći pred cijelim svijetom da je On uzvišen i da ću živjeti za Njega«

Jedan od najpopularnijih latinopjevača, poznat po hitovima »Gasolina« i »Despacito«, u završnom je govoru oproštajnoga koncerta koji su na mreži pogledali milijuni ljudi priznao da je bio vrlo uspješan i popularan, ali se ipak osjećao nepotpuno i prazno.

»Tijekom godina mogao sam putovati svijetom, osvajati nagrade, pljesak i ovacije. No tada sam otkrio nešto iz Biblije: ‘Što koristi čovjeku ako sav svijet zadobije, a sebe samoga izgubi?’ Zbog toga večeras priznajem i nije me sram reći pred cijelim svijetom da je On uzvišen i da ću živjeti za Njega«, rekao je. Agencija Kathpress prenijela je da je »kralj reggaetona« odbacio optužbe da pripada Santeriji, sinkretističkoj religijskoj zajednici raširenoj na Karibima, a portal glazbenoga časopisa »Billboard« bilježi da u posljednjih desetak godina među latinoameričkim glazbenicima jača trend obraćenja i evangelizacije.