MAK ZA SIJEČANJ U novu – gradnjom dobrote!

GRADITELJI DOBROTE
Katedrala od lego kocaka i “Otisak srca”
UZ SVJETSKI DAN MIRA
Četiri putokaza za mir svim ljudima i narodima
ZAŠTITNICA SELILACA
Tko je bila sv. Franciska Cabrini
MOLIMO U OBITELJI
PISMA IZ MISIJA
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
RADOSNI PRVOPRIČESNICI
Prispodobe o izgubljenima: sinu, ovci i drahmi
NEDJELJA S ISUSOM
Kako (p)ostati dijete Božje
DJECA PITAJU, BLAŽ ODGOVARA
Zašto je Blaž dječak?
OČENAŠ UVIJEK POMAŽE
Kako su se dogovorili Brzoplet i Razborit
ZAGONETKE, STRIPOVI, PITALICE
Zimske ludosti i “matematičko stablo”

U novu 2018. godinu dječji mjesečnik “Mali koncil – Mak”, zahvaljujući svojim mladim čitateljima, zakoračio je – gradnjom dobrote! Slijedeći svoje “makovce” – koji su svojim javljanjima “Maku” dokazali da su djela ljubavi najbolji materijal za gradnju “zdanja dobrote” – siječanjski broj “Maka” donosi niz sadržaja za rast u vjeri, dobroti, zajedništvu, prijateljstvu…

Tako uz predstavljanje poruke pape Franje za Svjetski dan mira potiče čitatelje da u sebi njeguju “sjeme mira”, a u rubrici “Uzori vjere” upoznaje ih s nebeskom zaštitnicom iseljenika, sv. Franciskom Cabrini. U redovitoj molitvenoj rubrici poučava male i velike čitatelje kako im molitva prije jela može postati “najhranjiviji” trenutak dana, a za širenje dobrote s pozornica nudi i dramolet “Samaritanac”, za izvedbu u svakom razredu ili župi! “Radosni prvopričesnici” pak, pripremajući se na svojim stranicama “Malimaka” za sakramente euharistije i pokore, u riječi i slici upoznaju prispodobe o izgubljenima: drahmi, ovci i sinu. “Nedjelja s Isusom” čitateljima odgovara na pitanje kako (p)ostati dijete Božje, a Blaž odgovara na “škakljivo pitanje” zašto makovcima na pitanja odgovara baš dječak! “Pisma iz misija” donose priče o 20-godišnjim osnovnoškolcima, a posebnu radost nudi i “Makoskop evanđelista”, koji čitatelji sami mogu izraditi!

Trenutke oplemenjujuće razonode čitatelji će pronaći na “Matematičkom stablu”, te u još desetak pitalica i više od dvadeset zagonetaka, a i bez snijega će uživati u “zimskim ludostima” Makovih stripova, priča, bojanki… Sve u dobrom duhu građenja dobrote u sebi i oko sebe!