»MAK« ZA OŽUJAK Ususret Uskrsu

2024. JE GODINA MOLITVE
Što i kako Bogu reći u molitvi?
MOLIMO ZA OBITELJ
Najljepše su obitelji koji zajedno mole!
MALI VODIČ ZA NEDJELJNE MISE
Muka carskog moljca kao znak
BOŽJA LJUBAV PRONAĐENA NA STRANICAMA MAKA
Kako je makovica Elizabeta narasla do misionarke s. Samuele
VJEROISTRAŽITELJI S USKRSNIM ZADATCIMA
U potrazi za praznim Isusovim grobom
CVJETNICA I PALMINO LIŠĆE
Usred pustinje bujati životom
MINISTRANTSKI KUTAK
Od početnika do srebrnog jubileja
USKRSNI »VRTIĆ«
Ljepilo, škare, papir i bojice – za Uskrsni vrtić
BLAŽEVA POŠTA
Kako protiv bratsko-sestrinske svađe?
POSEBNI SVETCI
Pomagači u svakoj situaciji
I KISELE JABUKE MOGU POSTATI SLATKE
Božja ljubav svemu daje novi smisao
ZANIMLJIVOSTI SA SVIH STRANA
Smijeh – najbolji lijek!
IMAM LI DARA POBOŽNOSTI?
Otkrijmo jesmo li »po Božjem«
GLAVOLOMKE, ŠALE I ZAGONETKE
Promisli, odgonetni, riješi!

Dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« u ožujskom broju na naslovnici svojim čitateljima čestita Uskrs, no kako je tek sredina korizmenoga puta, njegove stranice podjednako obiluju i sadržajima koji uvode u potpunu uskrsnu radost, kao što su prilozi o Velikom tjednu u obitelji ili o palmi kao »pobjedničkoj biljci«.

S početkom Godine molitve, kao odgovor na poziv pape Franje da češće molimo, ožujski broj promišlja o svakodnevnoj molitvi te molitvi za obitelj. Na tom tragu u »Psihotestu« čitatelji mogu otkrivati imaju li dara pobožnosti. Za nedjeljne mise čitatelji »Maka« mogu se pripremiti uz poučne priče koje zanimljivim primjerima tumače nedjeljno evanđelje.

U rubrici »Pisma iz misija« objavljeno je svjedočanstvo milosrdnice s. Samuele Vilenice, nekadašnje »makovice« i »tribusovke«, danas misionarke u dalekoj Argentini. Uz ministranta Juru kojega je osvojio Hvalospjev uskrsnoj svijeći možete se i nasmijati i zapjevati.

»Vjeroistražitelji«, prilog i nastavno pomagalo za vjeroučenike od 1. do 4. razreda, donose mnoštvo zanimljivih uskrsnih vjeronaučnih zadataka. Svoju uskrsnu pisanicu čitatelji će moći staviti u »Makova pilića«, neobičnu uskrsnu košaricu s kartonskoga umetka časopisa, pa čak i osvojiti nagradnu majicu za svoj rad! Uz navedeno časopis je ispunjen radovima i javljanjima svojih vjernih čitatelja, mnoštvom zagonetaka, pitalica, stripova i šala te je izvrsno štivo za cijelu vjerničku obitelj.