MALI PRINC – UDRUGA KOJA POKREĆE Zajednica jednakih mogućnosti

Udruga djece s invaliditetom »Mali princ« Ivanić-Grad
Dubravko Pavković, predsjednik Udruge djece s invaliditetom »Mali princ« Ivanić-Grad

Kroz rad, aktivnosti i usluge koje provodi udruga »Mali princ« lokalna zajednica prepoznata je kao mjesto kvalitetnoga odrastanja, razvoja i mogućnosti za ostvarivanje prava i potreba svojih najranjivijih skupina. Ponudom raznih sadržaja oblikovan je model skrbi o osobama s invaliditetom koji omogućava prostornu i financijsku dostupnost najpotrebnijih terapija i usluga za obitelji koji imaju djecu s teškoćama u razvoju.

Ugrađen lift

Aktivnosti udruge povezane su s potrebama članova, na temelju čega je pokrenut cijeli niz projekata koji su financirani iz lokalnih i nacionalnih izvora, kao i iz fondova Europske unije. To su terapeutske aktivnosti uz primjenu komunikatora, različite aktivnosti koje se poduzimaju kako bi djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom imale kvalitetno i sretno ispunjeno slobodno vrijeme (npr. kreativne radionice), kao i aktivnosti koje se prioritetno provode od početaka djelovanja udruge (npr. stvaranje okoline pristupačne osobama s invaliditetom koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica).

Održavaju se besplatne terapije, edukacije, radionice, potpora u svakodnevnim aktivnostima i školovanju, organizira se provođenje slobodnoga vremena uz stručnu potporu…

Održavaju se besplatne terapije, edukacije, radionice, potpora u svakodnevnim aktivnostima i školovanju, organizira se provođenje slobodnoga vremena uz stručnu potporu… Ugrađen je lift u Osnovnu školu »Đuro Deželić«, spušten je rubnjak na nogostupima i označena su parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom.

Nove mogućnosti

Udruga ima 158 članova, 68 volontera i 10 zaposlenika te uspješno surađuje i ima podršku Grada Ivanić-Grada, kao i susjedne Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ, uz čiju je potporu udruga krajem 2019. godine osigurala adekvatan prostor koji je pružio brojne nove mogućnosti. U sklopu prostora nalazi se i kabinet za terapije. Udruga surađuje i s Centrom za socijalnu skrb, školama, vrtićima i ostalim povezanim institucijama, koje su ujedno redoviti partneri na projektima i aktivnostima.