NAJVEĆI KONCERT POPULARNE DUHOVNE GLAZBE Na koncertu Laudato televizije »Progledaj srcem« trosatna pjesma izvođača i publike

Snimila: T. Baran | Snaga mladosti Crkve u Hrvata iskazana je na koncertu Laudato televizije »Progledaj srcem« u Košarkaškom centru »Dražen Petrović

Snaga mladosti Crkve u Hrvata iskazana je na najljepši mogući način na koncertu Laudato televizije »Progledaj srcem« u subotu 21. travnja u Košarkaškom centru »Dražen Petrović« u Zagrebu. Gotovo tri sata »Cibonom« se orila popularna duhovna glazba koju su uglas zajedno pjevali radosni izvođači i publika. Bio je to pravi spektakl i najveći koncert popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj. Čast je na koncertu bila nastupiti, a prava je sreća bila doći do ulaznice jer su već dva tjedna prije koncerta ulaznice bile rasprodane.

Nastupili su poznati pjevači i bendovi: »Scifidelity Orchestra«, VIS »Mihovil«, Zvonimir Kalić, fra Ivan Matić i sestre Palić, Mia Dimšić, fra Marin Karačić, VIS »Veritas«, »Aeterna«, SKAC zbor Zagreb, »Božja pobjeda«, Ante Cash i Rafael Dropulić Rafo. Izvođače je pratio orkestar sastavljen od osamnaest članova pod vodstvom Gorana Kovačića. Sadržajan je, odmjeren, a vrlo poticajan duhovni nagovor tijekom koncerta izrekao duhovnik zajednice »Cenacolo« u Hrvatskoj don Ivan Filipović, poručivši direktorici Laudato televizije Kseniji Abramović da nije sama, nego da iza sebe ima mnogo ljudi koji je podupiru u rastu televizije, što je izazvalo gromoglasan pljesak. Simpatični voditelji, koji su uvodne najave i pozdrave uglazbili i otpjevali u rimi, bili su Marin Periš i Josip Kežić.

Na tom četvrtom koncertu »Progledaj srcem«, s kojega je prihod namijenjen potrebama Laudato televizije, pjevane su popularne duhovne pjesme koje rado pjevaju mladi vjernici na svojim susretima, a neke i na misnim slavljima. Sve je bilo na visokoj glazbenoj razini, uz jako dobru glazbenu produkciju, uz popratni informativni videozid, uz razne efekte, mnogobrojne videokamere i fotoaparate.

Koncertu su prisustvovali predsjednik HBK-a nadbiskup Želimir Puljić, izaslanik zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića Anđelko Katanec, kapucinski provincijal fra Jure Šarčević, dominikanski fr. Slavko Slišković i isusovački o. Dalibor Renić, više drugih crkvenih velikodstojnika, izaslanik zagrebačkoga gradonačelnika Stipe Zeba, europarlamentarka Marijana Petir te više drugih javnih djelatnika i predstavnika medija.

Svi oni koji nisu mogli gledati koncert uživo moći će koncert vidjeti na snimci na svetkovinu Duhova u 14.30 sati na Laudato televiziji. Ostaju vrlo snažni dojmovi, optimizam u hrvatsku i katoličku budućnost s obzirom na okupljenu mladost te nada da će peti koncert »Progledaj srcem« biti održan u većoj dvorani.