»OMRAŽENA« GLUMICA I MANEKENKA Kako su se piste odrekle manekenke zbog jedne rečenice

Kathleen Marie Ireland

Bivša manekenka i glumica, danas uspješna poduzetnica, humanitarka i autorica brojnih knjiga Kathleen Marie Ireland rođena je 20. ožujka 1963. u Glendaleu u Kaliforniji. Pobožna je kršćanka i zagovornica borbe protiv pobačaja, udala se za liječnika Grega Olsena 1988. godine i imaju troje djece.

Postala je poznata nakon pojavljivanja na naslovnicama časopisa »Vogue« i »Cosmopolitan«. U to vrijeme počela je razmišljati o sebi kao zagovornici prava na život i tada se njezin život promijenio. U jednom intervjuu je izjavila: »Naučila sam da u trenutku začeća nastaje novi život. Formira se DNK-a, spol, krvna grupa i jedinstveni otisci prstiju.«

Posvetila je svoju karijeru govorima protiv pobačaja u medijima, što je utjecalo na otkazivanje njezinih dogovorenih televizijskih nastupa, međutim to ju nije odvratilo od uvjerenja da nerođeni životi zaslužuju zaštitu. »Ima ljudi koji ne žele čuti o tome. Ipak, nikad se neću sramiti toga, to je osnova moga postojanja, to je ono što jesam«, zaključila je.