Predstavljanje troknjižja s komentarima nedjeljnih i blagdanskih čitanja dvoje proučavatelja Svetoga pisma

U srijedu 10. travnja u 18.30 u dvorani Matice hrvatske govorit će se o knjigama hrvatske redovnice prof. dr. Silvane Fužinato te talijanskoga profesora emeritusa Massima Grillija

ZAGREB • Tri knjige komentara nedjeljnih i blagdanskih čitanja za sve liturgijske godine dvoje proučavatelja Svetoga pisma – hrvatske redovnice prof. dr. Silvane Fužinato te talijanskoga profesora emeritusa Massima Grillija – u izdanju Glasa Koncila bit će predstavljene u srijedu 10. travnja u 18.30 u dvorani »Jure Petričevića« u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

O troknjižju pod naslovima »U susretu ljubavi«, »Na putu traženja«, »Na izvoru života« govorit će prof. dr. Taras Barščevski i doc. dr. Stipo Kljajić te autori knjiga.

Knjige su autorski prijevod komentara profesora emeritusa Novoga zavjeta na Papinskom sveučilištu Gregoriana Massima Grillija, koji je plod zajedničkoga rada s autoricom i prevoditeljicom dr. Silvanom Fužinato s Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu na međunarodnom znanstvenom projektu »Evangelium und Kultur«.

Tekstovi donose promišljanja koja sadrže mnoge univerzalne humanističke poruke duhovne, intelektualne i kulturne vrijednosti tako da mogu biti korisni velikom broju čitatelja. Knjige odlikuje znanstvena kompetentnost i aktualnost, zbog koje će suvremenim čitateljima biti korisna u nastojanju da odgovore na aktualna pitanja i problematike. Promišljanja uz nedjeljna i blagdanska čitanja utemeljena su na suvremenim egzegetskim spoznajama i tiču se sadašnjega trenutka, suvremenoga čovjeka i njegova svakodnevnoga života.

Posebnost su knjiga meditativno-molitveni tekstovi prof. Fužinato koji paradigmatski aktualiziraju biblijsku riječ u osobnom životu. Iako nije napisana u strogo znanstvenom stilu, odaje biblijsko-znanstvenu profesionalnost oboje autora. Stoga su knjige od koristi svima koji žele produbiti vlastiti duhovni život i bolje razumjeti Božju riječ, a na poseban način katehetama, voditeljima biblijskih skupina i svećenicima u pripremama nedjeljnih homilija.