TAMIKA SCOTT IZ GRUPE »ESCAPE« Umjesto pobačaja – Ocean

Tamika Scott

Američka pjevačica R&B grupe »Excape«, kantautorica i glumica Tamika Scott rođena je 19. studenoga 1975. u Atlanti u američkoj saveznoj državi Georgii. Već s četiri godine počela je pjevati u crkvi, na vjenčanjima i talent-emisijama, a s devet je godina snimila prvu pjesmu sa sestrom LaTochom.

Menadžerski je tim vidio njezino nerođeno dijete kao zaprjeku njihovoj karijeri… Pjevačica je odabrala život za svoju nerođenu kćer i dala joj ime Ocean

Otkrila je da je na vrhuncu karijere bila pod pritiskom da pobaci svoje nerođeno dijete jer je ostala trudna u »najgorem mogućem trenutku za grupu« koja je bila na vrhuncu slave. Menadžerski je tim vidio njezino nerođeno dijete kao zaprjeku njihovoj karijeri te joj je dao ultimatum da pobaci i ostane u grupi. Njezina sestra LaTocha Scott stala je u njezinu obranu i zaprijetila da će napustiti grupu ako menadžeri nastave vršiti pritisak na Tamiku. Pjevačica je odabrala život za svoju nerođenu kćer i dala joj ime Ocean. »Odlučila sam se i zauzimala se za ono u što vjerujem, a Bog me blagoslovio«, rekla je Tamika Scott.