DEVETO DIJETE U 19 GODINA BRAKA Tri dana nakon što je rođen već se pridružio moliteljima za život

Snimila: B. Lukačević

Pri završetku molitvene kampanje inicijative »40 dana za život« moliteljima se u Slavonskom Brodu u subotu 27. ožujka pridružio »najmlađi molitelj« – mali Martin Jurilj, koji je rođen prije tri dana. Martin je deveto dijete Martine i Marija Jurilja iz Podcrkavlja, koji su 19 godina u braku. Oni su od početaka uključeni u molitvenu kampanju, a jedno su vrijeme vodili i udrugu »Betlehem«.

Kod štanda na Radničkom trgu u blizini bolnice gdje su ovih 40 dana molili za spas nerođenih molitelji su pljeskom dočekali Martina kojega su ravno iz bolnice – prvo do njih – donijeli njegovi roditelji u pratnji braće i sestara.

»Ovo je kampanja posebna jer je spašeno pet nerođenih života u Hrvatskoj. Rođenje maloga Martina nama je najljepši Božji dar pri završetku ove naše kampanje«, ustvrdio je voditelj brodske kampanje dr. Martin Martinović. Zahvalio je roditeljima maloga Martina na otvorenosti životu, uručio im prigodan dar koji su molitelji prikupili za njihovu obitelj te obećao i daljnju pomoć kako molitvom tako i materijalno.

Koliko je svaki novi život dragocjen i koliko se raduju svomu tek rođenomu bratu pokazali su njegova maloljetna braća i sestre, koji su ga nježno dodirivali, a najstarija 17-godišnja sestra Iva odmah ga je od majke preuzela u svoje naručje.

Kako je geslo ovogodišnje kampanje »Uzmi svoj križ i idi za mnom« (Mk 8, 34), a molitelji pozvani i na molitvu križnoga puta te tako i javnom pokorom činiti zadovoljštinu za grijeh pobačaja u našem narodu, u subotu 20. ožujka kroz nekoliko postaja u gradu održan je i križni put koji je predvodio duhovnik brodske kampanje fra Siniša Pucić.