FILM »HOTEL TRANSILVANIJA 3« Svatko treba odmor

Hotel Transilvanija 3
»Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju!« (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation/A Monster Vacation); animirani film; redatelj: Genndy Tartakovsky; glasovi: Adam Sandler, Selena Gomez, Fran Drescher

Treći nastavak animiranoga obiteljskoga filma »Hotel Transilvanija« američke produkcijske kuće Sony Pictures Animation pojavio se u dosadašnjem ritmu od tri godine. I njega je režirao rusko-američki redatelj i animator Genndy Tartakovsky, poznat po uspješnim serijalima kratkih crtića.

Cijela Drakulina obitelj, uz sve njihove prijatelje iz hotela Transilvanije, potaknuta kćerju Majom, odlazi na ugodan i uzbudljiv ljetni odmor na krstarenje kruzerom.

Iako je tematski »Hotel Transilvanija« povezan s transilvanijskim legendarnim likom Drakule i njegovom obitelji, te se malo na početku serijala poigrao žanrom strave prilagodivši ga djeci, ubrzo je postao posve bezopasan s neobičnim, ali simpatičnim raznovrsnim čudovištima, a u trećem su dijelu svi oni postali vrlo dobroćudni.

Putem promjene i oprosta

Film čak promovira pozitivne vrijednosti kao što su prava ljubav, brak, obitelj, zajedništvo, tolerancija i prihvaćanje različitih, pokazuje da mržnja i osveta nisu dobre te da to osoba može sebi posvijestiti, promijeniti se i tražiti oprost. Isto tako pokazuje da je svakomu potreban odmor, ali i ljubav. Usamljenost nije dobra. Odnos i razlike između ljudi i čudovišta mijenjaju se nabolje. Sve je to prikazano s puno humora, zabave, smiješnih gegova, neobičnih likova, dinamične radnje s plesom i glazbom. A sve to pak upućuje na dobru zabavu cijele obitelji bez ikakva straha. Solidan crtić prikazuje se i sinkroniziran na hrvatskom jeziku u 2D i 3D formatu.

Cijela Drakulina obitelj, uz sve njihove prijatelje iz hotela Transilvanije, potaknuta kćerju Majom, odlazi na ugodan i uzbudljiv ljetni odmor na krstarenje kruzerom. Plove pokraj Bermudskoga trokuta i bliske Atlantide. Ubrzo se dogodi da se usamljeni Drakula zaljubi u lijepu kapetanicu Eriku, koja ima tajnu i prapradjeda željnoga osvete…