FILM/MJUZIKL »POVRATAK MARY POPPINS« Bajkovita pomoć

Povratak Mary Poppins
»Povratak Mary Poppins« (Mary Poppins Returns); obiteljski film/mjuzikl; redatelj: Bob Marshall; glume: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Emily Mortimer, Ben Whishaw

Vjerojatno mnogi odrasli ljudi pamte iznimno popularan i odličan Disneyjev mjuzikl, obiteljsku fantaziju »Mary Poppins«, film iz 1964. godine koji je ovjenčan s čak pet Oscara.

Sada je u kina stigao njegov nastavak, također odličan obiteljski film »Povratak Mary Poppins« u raskošnoj Disneyjevoj produkciji s puno odlične glazbe, pjesama i dobro koreografirana plesa. Prikladan je ne samo u blagdansko vrijeme, nego i inače za gledatelje svih naraštaja. Filmovi su nastali na temelju romana književnice Pamele Lyndon Travers (1899. – 1996.), koja ih je osam napisala o Mary Poppins. Zanimljivo je da je ona nevoljko dala prava Waltu Disneyju na ekranizaciju svojih knjiga.

Bob Marshall, iskusan redatelj nekoliko vrlo dobrih mjuzikala, vrlo je pomno i skladno režirao film »Povratak Mary Poppins«. Odlično je povezao igrano-animirane sekvence koje se doimaju kao skladna cjelina. Scenografija i kostimografija vrlo su dobre, i cijeli je vizualni dojam vrlo lijep. Glumci su ne samo uvjerljivi u svojim ulogama, nego su se izvrsno snašli i kao pjevači i plesači.

Radnja se zbiva u Londonu u doba ekonomske krize, koja se odrazila i na obitelj Banks. Neočekivano stiže Mary Poppins (Blunt) da pomogne sada odraslima Jane (Mortimer) i Michaelu (Whishaw), koji je ostao sâm s troje djece nakon ženine smrti. Prijeti im oduzimanje kuće koja je pod hipotekom. Mary Poppins posebno pomaže simpatičan raspjevani fenjeraš Jack (Miranda)…