Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – u razdoblju komunizma (II)

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, »Glas Koncila« i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana »Dr. Stjepan Kranjčić« objavljuju poziv za sudjelovanje na trećem znanstvenom skupu »Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – u razdoblju komunizma (II)«.
Znanstveni skup posvećen hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća održava se svake dvije godine. Cilj mu je pridonijeti znanstvenoj analizi i vrjednovanju zanemarene hrvatske književnosti kršćanskoga nadahnuća te dati doprinos premošćivanju umjetno stvorenoga diskontinuiteta u proučavanju hrvatske književnosti i kulture općenito.

Izlaganja na trećem skupu bit će posvećena hrvatskoj književnosti kršćanskoga nadahnuća od 1945. do 1990., s osobitim naglaskom na ostvarenja objavljena u književnom časopisu »Marulić« – u povodu 50. obljetnice njegova pokretanja, uz 50. obljetnicu Zagrebačke Biblije, te drugim temama: piscima, kritičkoj i književno-povijesnoj recepciji, književnim rodovima, vrstama i žanrovima, časopisima i knjigama, djelovanju književnih društava i krugova te drugim temama koje karakteriziraju razvoj književnosti kršćanskoga nadahnuća.

Temu za sudjelovanje na znanstvenom skupu treba prijaviti do 1. lipnja na e-adresu: hrvatska.krscanska.knjizevnost@gmail.com

Obrazac za prijavu može se preuzeti s internetskih stranica organizatora: www.hrstud.unizg.hr/znanstveni-skupovi, www.glas-koncila.hr/hkkn, www.kranjcic.hr.

Znanstveni skup bit će održan u subotu 20. listopada u Križevcima, a radovi sa znanstvenoga skupa recenzirani i tiskani tijekom 2019. godine.

Klikni za preuzimanje!: OBRAZAC ZA PRIJAVU