HRVATSKE REDOVNICE – MISIONARKE NA SALOMONSKIM OTOCIMA Nove »ambasadorice Isusa Krista«

Sestre Magdalena Marić i Veronika Ćibarić primile su misijski križ kao znak misijskoga poslanja i djelovanja

U nedjelju 26. kolovoza u crkvi sv. Vinka u Zagrebu svetom misom dvije su sestre Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga primile misijski križ kao znak misijskoga poslanja i djelovanja koje će uskoro započeti na Salomonskim otocima: sestra Magdalena Marić, članica Provincije Majke Divne Sarajevo, i sestra M. Veronika Ćibarić, članica Provincije Navještenja Gospodinova Split. Euharistijsko slavlje predvodio je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj Antun Štefan uz koncelebraciju rektora crkve sv. Vinka Marijana Pavlenića, predstavnika Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini don Ivana Štironje, dugogodišnjega misionara u DR Kongu fra Ilije Barišića i fra Bojana Rizvana. Crkvu su ispunili rodbina i prijatelji mladih misionarka te vjernici koji su se odazvali na slavlje misijskoga poslanja Crkve.

Nacionalni ravnatelj Štefan izrazio je radost što može po drugi put prisustvovati odlasku novih sestara milosrdnica na Salomonske otoke jer je upravo on prije sedam godina predao misijski križ prvim sestrama milosrdnicama koje su ondje započele misijsko poslanje.

Ravnatelj Štefan po imenu je pozvao nove misionarke da ih u ime Crkve, prema liturgijskom obredu, predstavi vjernicima, koji su ih srdačno pozdravili velikim pljeskom. U homiliji je zahvalio Bogu što je ponovno izabrao dvije mlade sestre iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga da se pridruže sestrama koje već sedam godina djeluju na dalekim Salomonskim otocima. Zahvalivši redovnicama na daru života za Gospodina i ljude kojima su poslane, pozvao ih je da po uzoru na sv. Magdalenu i sv. Veroniku budu Magdalene i Veronike ljudima koji su gladni Boga, milosrđa Božjega, dobrote i razumijevanja Božjega. »Budite pronositeljice Isusa Uskrsloga i istinske misionarke. A to ćete moći samo na koljenima, u adoraciji pred Presvetim.« Na kraju homilije zaželio je sretan put misionarkama, pozvavši ih da budu heroji vjere i ambasadorice Isusa Krista. Predavši im misijske križeve, rekao je da su odsad prave misionarke, što su vjernici potvrdili gromoglasnim pljeskom. (smj)