INFLUENCERICA KOJA JE PROGOVORILA Dva lica

Influencerica
»Influencerica« (Sweat); drama; redatelj: Magnus von Horn; glume: Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski

Društvene mreže uzimaju sve više maha, razgranavaju se u sve više oblika, imaju sve više korisnika i pratitelja te najviše služe za osobnu promociju vlasnika računa na njima, koji od toga imaju koristi. Mnogobrojni se služe i fotografijom i videom i tekstom te imaju velik utjecaj na čitatelje, ali je vrlo upitno ono što rade te pogotovo njihova osobnost. Ta je nova kategorija ljudi nazvana – influenceri.

O toj novoj pošasti diljem svijeta, instant-zvijezdama, snimljen je dobar švedsko-poljski film »Influencerica«, koji je prikazan na Zagrebačkom filmskom festivalu. To je drama s aktualnom temom jer otkriva oba lica influencera. Jasno, oni prvo ističu veliku uspješnost, ljepotu i rastući broj sljedbenika. Njihovo drugo lice, ono kada se kamera ugasi, ostaje nepoznato.

Upravo o naličju, drugom licu, riječ je u filmu na primjeru influencerice koja je naizgled uspješna mlada trenerica fitnesa. S osmijehom sve odrađuje, ali je privatno nesretna i usamljena, s lošim odnosom s roditeljima. Kada je odlučila javno progovoriti o takvom svom životu, doživjela je probleme s medijima, sponzorima i ljudima koji su joj pokušali ući u život. Čini se da je društvu draža lažna slika, a iskrenost i bliskost među ljudima neostvarivi…