IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE Tražiti Isusa

Kad bi nas tko pitao zbog čega smo sretni, sigurno bi bilo vrlo različitih odgovora. Sretni smo što imamo obitelj koja nas voli, sretni smo kada dobijemo dobru ocjenu u školi, kada nam dođu prijatelji, kada dobijemo dar… Da, jako se razveselimo kada dobijemo neki dar, još pogotovo ako je to nešto što smo toliko željeli.

U vremenu smo iščekivanja Božića. Očekujemo mnogo toga… No pokušajmo si zamisliti kako je to bilo u Isusovo doba. Ljudi nisu očekivali neke darove, nego Spasitelja. Čekali su da se on pojavi na svijetu. Na mnoge su se načine za to pripremali jer su znali da on donosi mir i radost.

Upravo je tako i bilo. Kada su čuli da se Isus rodio, mudraci su iz dalekih zemalja došli potražiti ga i darovati mu svoje darove, pastiri su otrčali do štalice i poklonili mu se. Bili su jako sretni, jer su znali da je mnogo važnije susresti Isusa nego dobiti sve blago svijeta.

I danas to mnogi znaju. No danas više nema pravih betlehemskih jaslica i maloga Isusa u njima. Gdje ga onda možemo susresti?

Budući da nas toliko voli da je htio trajno ostati s nama, Isus je ostao prisutan u svetoj pričesti. U maloj hostiji je živi Isus! To je najljepši i najdragocjeniji dar koji možeš dobiti. Zato, pripremi svoje srce kako bi moglo primiti toga najdražega Gosta. Tada ćeš osjetiti najveću radost i sreću!

S. Marta Kovačić