KAKO JE DEBBIE STOKES UTJECALA NA »PRERANU TRUDNOĆU« Nadbiskupovu viziju donijela i u škole

Debbie Stokes

Debbie Stokes predsjednica je zaklade »Vitae«, neprofitne obrazovne organizacije usmjerene na stvaranje kulture života uporabom razmjene poruka utemeljenih na istraživanju i najsuvremenijih medija za informiranje žena koje se suočavaju s »preranom trudnoćom« o lokalnim resursnim centrima za trudnoću.

»Bog nam daje puno prilika, a mi smo prilično uzbuđeni što možemo pomoći podijeliti ono što smo naučili gdje god možemo.«

Imala je ključnu ulogu u snimanju medijskih poruka koje su spasile mnoge živote jer su privukle pozornost žena u trenutku donošenja odluke i biranju života, a često ističe: »Bog nam daje puno prilika, a mi smo prilično uzbuđeni što možemo pomoći podijeliti ono što smo naučili gdje god možemo.« Prvi plan i program zaklade utemeljen na istraživanju nazvan je »Kurikul nadbiskupa Josepha F. Naumanna za unaprjeđenje kulture života« i dostupan je u nadbiskupskim školama. Vizija kulture koja poštuje svaki život koji Bog šalje u svijet dovela je do zaklade »Vitae«, u kojoj članovi vođeni nadbiskupovim primjerom neumorno rade na izgradnji kulture života.