KOMIČAROVA OZBILJNOST Ben Stein: »Protiv totalitarista smo koji kažu da Židov ili katolik nemaju pravo postojati«

Ben Stein

Književnik, ekonomist, odvjetnik, glumac, novinar, komičar, komentator političkih i ekonomskih pitanja Ben Stein rođen je 25. studenoga 1944. u Washingtonu u SAD-u, u židovskoj obitelji domaćice Mildred i predsjedničkoga savjetnika Herberta Steina.

Dobitnik nagrade

Zagovornik je svetosti života te mu je 2003. godine dodijeljena godišnju nagrada Pro-Life jer prema njemu samo prepoznavanjem Bogom dane vrijednosti svakoga čovjeka, rođenoga i nerođenoga, možemo jedni drugima jamčiti slobodu i biti istinski slobodni. Imao je hrabrosti suprotstaviti se hollywoodskoj glavnoj struji izjavivši da je »pobačaj nasilno ubojstvo najnevinijega čovjeka«.

Cijenite život

Branitelj ranjivih i nerođenih rekao je: »Mi smo za slobodu ljudskoga bića. Protiv totalitarista smo koji kažu da Židov ili katolik nemaju pravo postojati. Ista je stvar kada kažete da se dijete nema pravo roditi… Treba cijeniti život kada je čovjek star, nemoćan, druge boje kože, druge rase, različitoga spola, druge vjere… Ako cijenite život kad je nerođen, postavljate standard vrjednovanja života i davanja dostojanstva onomu koji će zauvijek ostati s vama i društvom.«