KRŠĆANSKO SVJEDOČANSTVO NA FILMU Osobna vjera

Još uvijek vjerujem
»Još uvijek vjerujem« (I Still Believe); drama/romanca; redatelji: Andrew Erwin i Jon Erwin; glume: Britt Robertson, K. J. Apa

Američki film »Još uvijek vjerujem« pandemija nije spriječila da se pojavi na internetskim platformama. Za taj film značajno je ne samo to da se temelji na stvarnom događaju, nego pripada rijetkima filmovima kojima je tema kršćanska vjera u Isusa Krista, unatoč svim životnim nedaćama.

Okruženje u kojem se zbiva radnja jesu veliki koncerti na kojima se okupljaju vjernici, a svira se suvremena kršćanska glazba. Jedan od najuspješnijih glazbenika, pjevač i gitarist, jest Jeremy Camp, koji je napisao knjigu o svojem životu, prema kojoj je snimljen istoimeni film.

Redatelji su braća Andrew i Jon Erwin, koji već imaju iskustvo sa snimanjem filma kršćanske tematike. Za glavne uloge Jeremyja i Melisse odabrali su mlade glumce K. J. Apu i Britt Robertson. Oni su veoma uspješno dočarali duboke uzajamne osjećaje, ali i čvrstu osobnu vjeru. Jeremy i Melissa željeli su podijeliti s drugima svoje tragično iskustvo te posvjedočiti da vrijedi dalje živjeti i zadržati vjeru, makar ne imali odgovore na sva važna pitanja. Oboje su odrasli u vjerničkoj obitelji.

Jeremy je otišao na studij u drugi grad i na prvom koncertu u publici vidio djevojku Melissu, u koju se zaljubio. Ljubav je bila obostrana, ali je bila nažalost jaka iznenadna Melissina bolest. Vjenčali su se i Jeremy joj se posve posvetio. Melissa je željela da priča o njihovoj ljubavi i vjeri dotakne srca drugih. Vjerovala je da jedna ljubav može promijeniti barem jedan život.

Nakon Melissine smrti, potpomognut obitelju, unatoč brojnim neodgovorenim upitima, Jeremy je uspio nastaviti živjeti, pjevati, svjedočiti. Poslije nekoliko godina upoznao je pjevačicu Adrienne, koja mu je posvjedočila promjenu u životu upravo zahvaljujući njima…