MAK ZA STUDENI Služiti s Kristom Kraljem

U ZNAKU KRISTA KRALJA
Kralj koji služi i poziva nas na služenje
NEODOLJIVI BOŽJI DAROVI
Kako su “makovci” zahvalili Bogu na plodovima zemlje
DAN MJESECA
Komu možemo zahvaliti na Danu izumitelja?
MOLIMO U OBITELJI
PISMA IZ MISIJA
DRAMOLET ZA SVAKU PRIGODU
Umjesto “vlaka smrti” – vožnja “vlakom života”!
ŠTO JE TO PRAVA LJEPOTA
Biti lijepa – kao Isusova mama!
SUSRET S NOVIM OVISNOSTIMA
“Mobiljupci” na testu Makova “Malog liječnika”!
EKO-PRIČA O “SKUPOCJENIM KLIJEŠTIMA”
Jastozi na putu od sirotinjskoga do bogataškog stola…
STRANICE ZA PRVOPRIČESNIKE
Pet imena jednoga sakramenta!
STRANICE PUNE ZAGONETAKA
U istom studenom, dva svetca jednakog imena?
PRIPREMA ZA DOČEK SV. NIKOLE
Izradite “Nikolinjsku košaricu”, izvedite igrokaz “Pospanac piše sv. Nikoli”!

 

U listopadu smo zahvaljivali Bogu, u studenom služimo s Kraljem – Kristom Kraljem čiji dan slavimo upravo u mjesecu studenom.  Uz obilje sadržaja o Kristu Kralju, o služenju u novom broju “Maloga Koncila Maka” za mjesec studeni poučavaju i redovnice “lijepe kao Isusove mame”; i siromašne afričke djevojke koje su odlučile, u duhu značenja svojih prezimena, služiti “za Boga” i “za Istinitoga”!

Služiti Bogu i bližnjima može se i molitvom, koja ima svoje stalno mjesto u “Makovoj” rubrici “Molimo u obitelji”. “Makov” prilog “MaLIMAk”, na 16 stranica namijenjenih najmlađim “makovcima”, donosi kako služiti bližnjima “svetim kuhanjem”, što o služenju otkriva djedova kutija i koji sakrament ima čak pet imena. Koliko služenje može obogatiti, pod naslovom “Na Ivinoj klupi” piše u “Martinu dnevniku”, a koliko može biti radosno i kako služenjem stići do neba otkrivaju sve stranice “Maka”.

Uz nadolazeći blagdan sv. Nikole, “Mak” za studeni donosi igrokaz “Pospanac piše svetom Nikoli” i “recept” za izradu “Nikolinjske košarice” s kojom će sv. Nikola ostati u domu i nakon noći u kojoj je napunio čizmicu.

Također, da došašće ne prođe “tek tako”, na zadnjoj stranici novoga “Maka” nalazi se mali “Makov” adventski kalendar “Četiri svijeće”, koji će biti od pomoći makovcima da budno koračaju prema vječnom svjetlu koje je upaljeno Isusovim rođenjem.