OBITELJ I MEDIJI Knjiga o uništenju slobode u ime slobode

Foto: Profimedia | Gabriele Kuby

»Rodna ravnopravnost« i u hrvatskim prilikama sve više prerasta aktivistički govor i prelazi u sferu političkoga, pa se tako i u političkim programima stranaka koje djeluju na lokalnoj i nacionalnoj razini pod krinkom govora o socijalnoj pravednosti i općem dobru društva nastoji u javni govor progurati i neprirodna tumačenja ljudske seksualnosti.

Revolucija 1968. godine želi nametnuti shvaćanja da čovječanstvo ne čine muškarci i žene nego masa jednakih koji samostalno mogu izgraditi i osmisliti što je njihov seksualni identitet, odnosno »rod«. Takvu agendu ne zagovaraju samo nevladine udruge, nego i svjetske organizacije, kao što su Ujedinjeni narodi.

»Rodnom ravnopravnošću« pozabavio se i projekt »Obitelj i mediji«, dakako ne iz političke perspektive, nego iz odgojnoga i obrazovnoga gledišta, predstavivši knjigu poznate njemačke sociologinje i međunarodno priznate autorice Gabriele Kuby »Svjetska seksualna revolucija: Uništenje slobode u ime slobode«, koju je u hrvatskom prijevodu moguće pronaći i na policama domaćih knjižnica. Kuby iznosi svojevrsnu povijest seksualne revolucije i tumači metodologiju revolucionarnoga »marša kroz institucije«. Riječ je o globalnoj agendi koja želi preoblikovati ustave zemalja, njihove obrazovne sustave i njihove društvene norme. Sve se to čini s ciljem stvaranja poretka u kojem će na svjetskoj razini pojedinci biti u cijelosti manipulirani, pojašnjava njemačka autorica u knjizi. Projekt »Obitelj i mediji« također ističe važnost velikoga broja obrađenih dokumenata, niza statističkih podataka koje donosi Kuby, ali i sam način pisanja koji je objektivan i strogo znanstven. Revolucija 1968. godine želi nametnuti shvaćanja da čovječanstvo ne čine muškarci i žene nego masa jednakih koji samostalno mogu izgraditi i osmisliti što je njihov seksualni identitet, odnosno »rod«. Takvu agendu ne zagovaraju samo nevladine udruge, nego i svjetske organizacije, kao što su Ujedinjeni narodi. Tako su i fraze poput »pobačaj je žensko pravo« ili »rod se ne može nametnuti, nego samo odabrati« došle do svakoga kutka svijeta. Društvo koje žele izgraditi zagovornici revolucije 1968. nova je vrsta totalitarizma. »Metode koje koriste zagovornici svjetske seksualne revolucije iste su kao i one koje su koristili zagovornici Francuske revolucije, a to je teror. No giljotina koja se danas koristi da bi se neistomišljeniku odrezala glava jest gubitak radnoga mjesta i uništenje akademske ili političke karijere«, sažima jednu od niti vodilja knjige »Svjetska seksualna revolucija« projekt »Obitelj i mediji«.

Gabriele Kuby pokrenula je 2007. godine javnu raspravu u Njemačkoj zbog knjige »Tijelo, ljubav i igranje doktora«, otisnute pod pokroviteljstvom njemačkih političkih institucija, koja je poticala roditelje da svoju djecu podučavaju masturbaciji. Nakon burne rasprave onovremena njemačka ministrica obitelji Ursula von der Leyen, današnja predsjednica Europske komisije, povukla je knjigu iz javnosti.