SVIBANJSKI »MAK« Najljepša ruža za mamu i Mariju!

PAPA NAS POTIČE…
Doznajte koji je bio dan vašega krštenja!
VJERONAUČNA OLIMPIJADA
Prije 50 godina baklja je planula
PRONAŠLI JUNAKINJE S 50 GODINA STARE NASLOVNICE
Ljubica i Bernarda i danas su prave makovice!
UZ PRIČU I SLIKU NA NEDJELJNU MISU
Kako u starom košu donijeti čiste vode?
OTKUD SVIBNJU IME
Bijelo-crno-crvena ljepota sviba
MINISTRANTSKI KUTAK
Jurina kapuljača – puna bombona!
MISIJSKA RADOST U SVIBNJU
Od Dana pisanja pisma do Dana Afrike
HRVATSKO DJEČJE STVARALAŠTVO U KRIŽEVCIMA
Domoljublje kao »dom u srcu mom«!
UČIMO O MOLITVI VJERNIKA
U MAKOVOJ RADIONICI
Radost stote ovčice
MARTIN DNEVNIK
Muke s Tenom
PROLETUŠE SA SVIH STRANA
Postaju li mame sve starije?

Od naslovnice, na kojoj je drugašica Franka čvrsto zagrlila mamu Mašu i dala joj poljubac, pa do stražnjih korica s pjesmom »Zdravo, Djevo« (u obliku osmosmjerke), svibanjski broj »Maka« sav je poput najljepše ruže za mamu i Mariju. Upravo u mjesecu svibnju i prva i druga imaju »svoje dane«, što je dječji mjesečni vjeronaučni list stavio u središte novoga izdanja. Uz otkrivanje otkud je svibanj dobio ime i zašto se u tom mjesecu posebno časti Majka Božja, osnovnoškolski će čitatelji Mariju i mamu susresti u lijepoj priči, dramoletu, »Psihotestu«, u igri povezanoj s krunicom te na poseban način u prilogu »Vjeroistražitelji«. U tom dijelu, kao službenom pomagalu u nastavi vjeronauka od 1. do 4. razreda, zahvaljujući domišljatim zadatcima, »putovat« će s Marijom od Betlehema i Egipta do Kane Galilejske i Jeruzalema, otkrivajući i druge naslove koje smo Majci Božjoj iz ljubavi dali.

Svibanjski »Mak« na poseban način sjeća se i prve Vjeronaučne olimpijade »Maloga koncila«, održane prije točno 50 godina, donoseći razgovor s Ljubicom i Bernardom, djevojčicama – danas bakama – koje su 1973. resile svibanjsku naslovnicu časopisa!

U novom, svibanjskom izdanju, iz »Makova« kuta gledanja, malenim je čitateljima predstavljen i novi zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, sjećanjem njegovih bližnjih na dane kad je i on bio dječak. U obilju redovitih rubrika makovci se, u zasebnim rubrikama, mogu podružiti sa sv. Leopoldom Bogdanom Mandićem i sv. Dominikom Savijem, a u zagonetkama i s brojnim drugim svetcima čiji su datumi proslave u svibnju, »Marijinu mjesecu«. Znatiželjni čitatelji doznat će kako su bicikl, prijenosno računalo i drugi veliki izumi u početku bili »osuđeni na propast«, a zaljubljenici u loptu da i nogometaši imaju svojega nebeskoga zaštitnika! Uz objavljene popise četrdesetak nagrađenih, tu su i obvezni novi »Makovi« nagradni zadatci, za vjerne čitatelje, koji iz broja u broj i sami ispunjavaju »Makove« stranice, osobito one najšarenije, svojim likovnim i literarnim radovima.