U »MAKU« ZA STUDENI – IMAMO ZIMNICU ZA SVE!

SVETI OD MALIH NOGU
Kakva je bila moda svete Elizabete?
UČIMO MOLITI JUTARNJU I VEČERNJU MOLITVU
Redovitost je važnija od duljine
PRIČOM I CRTEŽOM DO DOBROTE
»Čaj u podne« i »Kuća prijateljstva«
MAKOVCI JAVLJAJU
Kako se pripravlja »Kruh ljubavi«
POSEBNI POZDRAVI MISIONARKE S. VEDRANE
25 godina u Ugandi… i s »makovcima«!
VJEROISTRAŽITELJI SU NA PRAVOME PUTU
S Božjim pravilima za život – nikad ne lutamo
DRAMOLET ZA »SEDMAŠE« I »OSMAŠE«
Kako ostati na putu budnosti
ŠALICA ZA BLIŽNJEGA
Za spretne ruke i dobre misli
PRIPREMA ZA PRVOPRIČESNIKE
U duhu Isusovih osam blaženstava
»MAKOVA ZRNCA« S NAŠIH GROBLJA
Trojac: Cvijeće – svijeće – molitva
»VIJESTI« IZ POVIJESTI
Neobični posmrtni običaji
UZ PRIČU I SLIKU NA NEDJELJNU MISU
U koji je grijeh vrlo lako upasti
BLAŽ VAM ODGOVARA
Što ljudi rade u raju?
OD KRUNE DO KRUNE
Zlatna, trnova, »trostruka«… čak i »ćelica«!
SLIKOPRIČA O NESEBIČNOSTI
Bajka o darovanom kruhu

Potaknut prilogom i fotografijom »makovaca« iz Kloštra Podravskog, koji su za svoje župljane u teglice »smjestili» zahvalnost, radost ili brižnost, dječji mjesečnik »Mali koncil – Mak« u broju za studeni ponudio je naročitu »zimnicu za sve«! Dobrotu, strpljivost, znanje, igru i molitvu na ispunjenih 60 stranica. Tako je tu priča »Čaj u podne«, kao i »Šalica za bližnjega« (koju će djeca sama izraditi spretnim rukama i dobrim željama); »Kuća prijateljstva« (sa svim potrebnim »materijalom« za njenu gradnju), recept za »Kruh ljubavi«, primjeri djela ljubavi hrvatskih misionara iz Afrike… Neizostavan dio Maka su i »Vjeroistražitelji« – prilog za korištenje u nastavi vjeronauka od 1. do 4. razreda osnovne škole – koji pokazuje da su svakodnevna dobra djela važna poput jela, kao i to da će nam u njihovu činjenju pomoći »Pravila za život«: Deset Božjih zapovijedi.

O važnosti i ljepoti molitve – jutarnje i večernje – progovara rubrika »Učimo moliti«, a na zadnjim koricama lista su i prigodne molitve kojima djeca mogu ukrasiti svoj životni kutak te ih naučiti svakodnevno moliti.

I ostale redovne rubrike makovcima donose obilje savjeta o dobroti i znanja o vjeri, stoga će u rubrici »Uz priču i sliku – na nedjeljnu misu« saznati u koji je to grijeh vrlo lako upasti dok će ih rubrika »Sveti od malih nogu« upoznati s modom svete Elizabete Ugarske. »Put budnosti« naziv je dramoleta čijim će izvođenjem stariji osnovnoškolci moći lijepo zakoračiti ususret došašću, kao što će oni mlađi to moći učiniti bojenjem prigodna nagradna zadatka s umetka »Maka« za studeni. Za nadolazeći blagdan Krista Kralja, uz stripovska domišljanja njihove junakinje »Klare«, u rubrici »Proletuše« mladi će čitatelji saznati kakve sve krune postoje, te što sve simbolizira kraljevsko žezlo. Vlastitu darovitost pak, »makovice i makovci« uobičajeno mogu provjeriti rješavanjem brojnih zagonetki, križaljki, glavolomki, pitalica, ali i »Psihotesta« koji ih ovoga puta pita »Imate li dara… razuma?«