UMRO JE PAPA EMERITUS BENEDIKT XVI. Vratio se u Očevu kuću

Rodio se na Veliku subotu 1927. godine, a vratio se u Očevu kuću posljednjega dana i subote u 2022. godini.

Umro je papa emeritus Benedikt XVI. Posljednji dan u 2022. godini bio je i posljednji dan ovozemnoga života pape u miru Benedikta XVI. Rodio se na Veliku subotu 1927. godine, a vratio se u Očevu kuću posljednje subote u godini.

Preminuo u samostanu Mater Ecclesiae

Vijest o smrti 265. nasljednika apostola Petra, pape u miru Benedikta XVI. stigla je u prijepodnevnim satima u subotu 31. prosinca od ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice Mattea Brunija.

»Sa žalošću obavještavam da je papa emeritus Benedikt XVI. preminuo danas u 9 sati i 34 minute u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu. Daljnje će informacije uslijediti što je prije moguće«, stoji u priopćenju.

Zdravstveno stanje pape emeritusa pogoršalo se proteklih dana zbog poodmakle životne dobi, kako je izvještavao Tiskovni ured. I sam papa Franjo javno je iznio vijest o pogoršanom zdravstvenom stanju svojega prethodnika na kraju posljednje ovogodišnje opće audijencije u srijedu 28. prosinca.

Sprovod – 5. siječnja

Tijelo pape emeritusa Benedikta XVI. bit će izloženo u bazilici sv. Petra u Vatikanu kako bi se vjernici mogli oprostiti od ponedjeljka 2. siječnja 2023., a objavljeno je da će sprovod u četvrtak 5. siječnja u 9.30 sati u Vatikanu predvoditi papa Franjo.

PROČITAJTE I OVO:

DESET AKTUALNIH PORUKA PAPE BENEDIKTA XVI. UZ OBLJETNICU POSJETA HRVATSKOJ Posegnimo u »riznicu«, živimo ono što je rečeno