VOZOČAŠĆE PONOVNO OKUPILO BROJNE MOTORIZIRANE VJERNIKE Molitva za svijest da vozači nisu sami

Snimio: B. Čović | Svečano liturgijsko slavlje, povodom 54. vozočašća/blagoslova vozača i automobila u Trškom Vrhu predvodio je Ivan Marija Lotar

KRAPINA – TRŠKI VRH Brojne motorizirane vjernike kišovito vrijeme nije spriječilo da u nedjelju 6. lipnja mole za Božji blagoslov u prometu na 54. vozočašću u suorganizaciji Glasa Koncila i Župe sv. Nikole biskupa u Krapini. Svetište Majke Božje Jeruzalemske na Trškom vrhu, prošteništu iznad Krapine, predvoditelj ovogodišnjega slavlja franjevac konventualac o. Ivan Marija Lotar usporedio je s doživljajem rajske miline, u što su se mogli uvjeriti i mnogi koji su slijedeći hodočasničku pobožnost u cinktoru pristupili sakramentu ispovijedi te ispunili zelene površine oko svetišta. Nakon svečane ulazne procesije sve vozočasnike i druge vjernike pozdravio je krapinski župnik Davor Štuljan te predstavio svetište u kojem se svi mogu osjećati kao djeca oko majke. O. Lotar u propovijedi je pozvao vjernike da se ne vrijeđaju olako kad osjete mržnju drugih ljudi te da umjesto jadikovanja mole za svoje neprijatelje. Vozače je pozvao na pojačanu svijest da nisu sami u prometu te da uvedu kao pravilo molitvu prije svakoga putovanja automobilom.

Na kraju svečane mise održana je u organizaciji Glasa Koncila tradicionalna tombola te je pet vjernika ponijelo kući poklon-pakete Glasa Koncila, a svi zainteresirani mogli su ponijeti kući primjerak novoga broja Glasa Koncila, Maloga koncila i druge sitne darove. Predvoditelj slavlja o. Lotar izmolio je blagoslovnu molitvu, a potom su svećenici i trajni đakon obilazili vozila i blagoslivljali vozače, automobile i suputnike. (BS)