OD LABINA DALMATINSKOG DO BOSANSKOG GRAHOVA Biciklom u čast poginulih branitelja

Molitvu na danu sjećanja za poginule branitelje u Bosanskom je Grahovu predvodio biskup Franjo Komarica

U povodu Dana sjećanja na poginule hrvatske branitelje koji se održao u ponedjeljak 13. kolovoza u Bosanskom Grahovu, ratni veteran 141. brigade HV-a Jakša Bulić iz Splita odlučio je – u znak sjećanja na svoje poginule suborce, ali i sve druge poginule branitelje – krenuti na memorijalni biciklistički maraton od Labina Dalmatinskoga do Bosanskoga Grahova.

Želja mu je bila proći isti onaj put koji je prošao 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade. Bulić se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči VRO »Oluja« i zajedno s ostalim suborcima bio poslan na čuvanje crte bojišnice na području Bosanskoga Grahova, gdje su 13. i 14. kolovoza 1995. sudjelovali u teškim borbama protiv srpskih snaga u kojim je poginuo 21 hrvatski vojnik.

Na put je krenuo 12. kolovoza iz Labina Dalmatinskoga pa preko Dalmatinske zagore i Sinja došao u Odžak kod Livna i ondje prespavao. Iz Odžaka je sutradan nastavio prema Grahovu te stigao na komemoraciju u povodu Dana sjećanja. Ondje ga je ispred spomen-križa pozdravio banjolučki biskup mons. Franjo Komarica, čestitao mu na pothvatu i podijelio blagoslov. Put biciklom od Labina do Grahova bio je dug 180 km, a prešao ga je za 14 sati. (Ž. G.)