ČELNICA AKCIJE »STUDENTI ZA ŽIVOT« Diplomirala, a i dalje životna studentica

Foto: Profimedia | Kristan Hawkins

Zagovornica ljudskih prava predsjednica je organizacije »Studenti za život« (Students For Life) koja je od organizacije sastavljene od nekoliko desetaka studentskih grupa, raštrkanih diljem zemlje, prerasla do koordiniranoga nacionalnoga tima koji opslužuje više od 1200 ogranaka u svih pedeset država i u kojem je više od 100 tisuća obučenih mladih ljudi koji se zauzimaju za pravo na život.

Kristan Hawkins predsjednica je organizacije »Studenti za život« (Students For Life) koja je od organizacije sastavljene od nekoliko desetaka studentskih grupa

Diplomirala je političke znanosti na Koledžu »Bethany« 2005. godine, a svoje nastupe s govorima o svetosti života i čednosti započela je za vrijeme studija. Kako bi promovirala svoj cilj, objavljuje poruke i videozapise preko društvenih mreža. Odlazi pred klinike za pobačaje i savjetuje ženama koje čekaju na pločniku da promijene mišljenje i zadrže dijete. Aktivno sudjeluje u Hodu za život, na kojem je istaknula: »Nismo vani da smanjimo pobačaj, tu smo da zaustavimo pobačaj.« Sa srednjoškolskom ljubavlju Jonathanom, a danas suprugom, odgaja četvero njihove djece.