DOM »TIGROVA« U RAKITJU Briga za suborce i njihove obitelji

Zlatko Majić - Slovenac, predsjednik UT-a 1. GBR »Tigrovi«
Dom Tigrova sastoji se od 12 apartmana s jednim ili više kreveta za ukupno tridesetak osoba. Namjena je da se njime koriste veterani, najčešće, koji dolaze samostalno ili s obitelji na liječničke preglede u Zagreb.

»Tigrovi« su jedina grupacija veterana koja je uz potporu članova, donacijama i najviše sredstvima Grada Zagreba uspjela izgraditi Dom Tigrova na površini od 1040 m2. U prizemlju su dvije dvorane te restoranski prostor, a na katu je uređeno 12 apartmana za smještaj korisnika i prostorije za administraciju i rad Koordinacije udruga ratnih veterana »Tigrovi«.

U Koordinaciji djeluje 15 udruga

Na inicijativu Grada Zagreba i udruge »Tigar 90/91 Rakitje« 2016. godine osnovana je Ustanova za sveobuhvatnu skrb »Tigrovi«, kao oblik djelovanja i financiranja svih aktivnosti koje će Tigrovi na osnovi svojih projekata i ideja provoditi u istom prostoru. Osmišljeni su i osmišljavaju se razni projekti koji izravno rehabilitiraju veterane iz Tigrova, ali i sve druge, kao i članove njihovih obitelji, sve zbog velikih i složenih problema s kojima se danas susreću veterani Domovinskoga rata, a nerijetko posljedice trpe i članovi njihove uže obitelji i društva.

Sve udruge i klubovi 1. GBR »Tigrovi« okupile su se u Koordinaciju udruga ratnih veterana »Tigrovi«. Sada u Koordinaciji djeluje 15 udruga i dvadesetak klubova i sekcija, koje imaju zadaću okupljati zainteresirane veterane u određene specijalizirane i sužene aktivnosti. Osim udruga veterana »Tigrova« iz Slavonije, Zagorja, Zagreba i Karlovca u Koordinaciju su se udružile i pojedine Hvidre, zatim udruge drugih ratnih postrojba, pa čak i onih čije je izvorište u HVO-u. Tu je i HNK »Tigar – Rakitje« koji igra u regionalnoj nogometnoj ligi, a osim seniora okuplja i sve druge uzraste te na jezeru Rakitje posjeduje svoje športske terene i zgradu za boravak športaša. Uključeni su klubovi i sekcije: nogometna, biciklistička, boćarska, strjeličarska, šahovska, kartaška, ribička, lovačka, ronilačka, planinarska i orijentacijska, šumarska, gljivarska, voćarsko-vinogradarska, maslinarska, medarska, zanatska (drvodjelje, ličioci, bravari i sl.), slikarska, informatička, fotodokumentacijska.