MAK ZA VELJAČU Kako darovati srce?

UPOZNAJEMO MOLITVU VJERNIKA
VAŽNE »SITNICE« ČETRDESETNICE
Zašto baš pepeo i otkud naziv korizma
»MAKOV« POZDRAV PAPI BENEDIKTU XVI.
Male anegdote iz života velikana
PISMO BIVŠEGA OSMAŠA VJEROUČITELJICI
»Htio sam vam zahvaliti…«
PISMO IZ MISIJA UZ DAN BOLESNIKA
KAKO SU MAŠKARE DOŠLE DO NAS
Kako pronaći pravu mjeru u danima karnevala
ZALJUBLJENOST U »MINISTRANTSKOM KUTKU«
Opasno pisamce za Juru
DRAMOLET O LJUBAVI NA DJELU
Što bi rekao sveti Valentin
»VJEROISTRAŽITELJI« U VELJAČI
S Isusom kao učiteljem, pomiriteljem i Sinom Božjim
»PROLETUŠE« SA SVIH STRANA
Četrnaestero svetaca jačih od »Avengersa«
PRIČA O ODNOSU DJECE I RODITELJA
Što školarki Josipi »stvarno nije u redu«
BLAŽ VAM ODGOVARA
Što se vidi iz svemira?
PITALICE, GLAVOLOMKE, ZAGONETKE…
Osmosmjerka u… jastuku!

 

S početkom veljače čitateljima dolazi 60 poučnih, živopisnih, originalnih i veselih stranica najdugovječnijega mjesečnika za poučno i zabavno odrastanje u vjeri »Maloga koncila – Maka« i to s naslovnim pitanjem: Kako darovati srce? Na prvu, može se to učiniti poput četvrtašice Eme s naslovnice – izraditi ga od kartona, skriti u nj još i malo iznenađenje, pa ga darovati nekomu! Međutim pravi se odgovori na Makovo »veljačko« pitanje otkrivaju na stranicama novoga broja dječjega mjesečnika, koji u poučnim i zanimljivim temama i rubrikama »daruje« svoja srce čitateljima. Još više odgovori se kriju u objavljenim radovima i javljanjima vrijednih vjeroučenika i »makovaca«. Svi ujedinjeni mislima i srcima čitatelje podsjećaju da iako je »najkraća«, veljača je prepuna velikih dana za istinsko darivanje srca Bogu i bližnjima, simpatijama, ali i vjeroučiteljima, roditeljima i susjedima, svećenicima i redovnicama, bolesnicima i siromašnima, svetcima i blaženicima… Gotovo svi oni imaju poneki svoj dan u veljači, a gotovo svi su se i »smjestili« na stranice veljačkoga »Maka«!

I ovomjesečne rubrike pune su tema satkanih od ljubavi i dobrote – od »opasno zaljubljenoga« ministranta Jure ili »Dramoleta« naslova »Što bi rekao sveti Valentin?’«, do »slučaja« dr. Georgea Cranea iz rubrike koja s čitateljima prati nedjeljna misna čitanja. O nekima od najčuvenijih darova kojima su se diljem svijeta darivali zaljubljeni piše u rubrici »’Vijesti’ iz povijesti«, dok na kreativnost potiče rubrika »Znam sam« uputama za izradu unikatnoga »ukrasnog« srca.

U novomu »Maku« i ovoga puta »Vjeroistražitelji« kreću u nove pustolovne potrage za blagom vjere – uz pomoć zanimljivih zadataka za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, uz originalne animacije vjeroučitelja Hrvoja Šijaka, koje će čitatelji i vjeroučitelji otkrivati u pridodanim digitalnim sadržajima.

Otkud pepeo u korizmi; što je pastoral; otkad postoje maškare; što je zapravo bolesnicima najpotrebnije i kako drugima »donijeti« Boga samo su neka od pitanja na koje odgovore pruža novi Mak, a čijih je stranica poslan i »posljednji pozdrav« nedavno preminulom velikom papi, jednomu od najvećih teologa novijega doba i prijatelju hrvatskoga naroda Benediktu XVI. U rubrici »Sveti od malih nogu« tu su i zgode iz djetinjstva maloga Lojzeka – velikoga hrvatskog blaženika, kardinala Alojzija Stepinca, čiji je portret ponuđen djeci na »Makovu« umetku, popraćen njegovim izrečenim riječima: »Što god da došlo, konačna pobjeda bit će Božja!«