TRAVANJSKI MAK OTKRIVA Kad je duša čista – Uskrs blista!

UČIMO MOLITI SA STEPINCEM
dramolet “naš svagdašnji”
Kako je procvala uskrsna grana u Antinoj obitelji
U KATOLIČKOJ ŠKOLI NA KRAJU GRADA
Dvije uskrsne priče
Od “Uskrsa jednog pjetlića” do “Neobičnog jajeta”
misionarka na tri mjeseca
prvopričesnički recital
Na izvoru vode žive
slikopriča za najmlađe
“Leteći blaženik” hrvatskoga roda
RADNI LISTOVI ZA NEDJELJNE MISE I PRVOPRIČESNIKE
Što je kalež, a što kaležnjak?
nebo puno makovih proletuša
Koja je hrvatska biskupija najstarija?
PRVOPRIČESNIČKA NAGRADNA RADIONICA
Odjeni prvopričesnike Petru i Davida!
rubrika “dan mjeseca” podsjeća
Zašto je 23. travnja Dan knjige
priredite zdrav obrok
“Prekonoćna kaša” za velike i malene
strip “na krilima”
Anđeli čuvari mili prate nas!

 

Uskrsni, travanjski broj Maloga koncila Maka, cijeli je prožet uskrsnom radošću. Od uvodne stranice s procvjetalim križem i uskrsnom pjesmicom pa sve do zadnjih korica gdje je opet znak spasa – Križ, po kojem nas je, iz velike ljubavi prema nama, Isus spasio. I od grijeha, i od mraka, i od straha! Jer pred Uskrsom sve to “pada”, baš kao kamen s Isusova groba, a širom se otvaraju vrata vječnoga Neba!

Uskrsni Mak predstavlja bl. Alojzija Stepinca kao primjer i učitelja molitve, donosi  mini reportažu iz Ružičnjaka – katoličke osnovne škole za djevojčice, a piše i o misionarki iz Ekvadora – sestri Lenki –  koja zbog svog misijskog poslanja nerijetko postaje prava “detektivka” kako bi pomogla mladima. Dramolet Uskrsna grana opisuje proslavu (ne)običnog Uskrsa jedne obitelji,  “pričopredstava” govori kako su uskrsne dane proživjeli jedan pjetlić i prijatelj mu magarčić, a uskrsna priča posvećena je jednom sasvim neobičnom jaju!

Tu je i recept za prekonoćnu kašu, te “recept” za izradu “mamine ribice” od papira. Rješenja novog psihotesta otkrivaju znamo li živjeti s drugima, rubrika Geomak predstavlja jug Afrike, a rubrika Zoomak “najljepšeg čovjekovog prijatelja” – konja.

Papin poticaj u travanjskome broju potiče da se Biblija počne nositi poput mobitela, a vijesti koje makovci šalju iz svojih  škola i župa svjedoče o brojnim i plemenitim događanjima. Dakako, i u novom broju neizostavni su Martin dnevnik, Rokova istraživanja, Proletuše, savjeti Malog liječnika, Mudre misli i Blaževa pošta… Kao i razonoda i zabavni dio: bojanke i rezalice, stripovi, glavolomke, pitalice, zagonetke i nova nagradna Stjepkova tražilica. (vp)