MAK ZA TRAVANJ Radosno iščekivanje Uskrsa

RASTIMO U VRLINAMA
Kako se raste u poniznosti?
VELIKOTJEDANSKI OBIČAJI U NAŠEM NARODU
Od malih nogu – “čuvari Kristova groba”
UZ SVJETSKI DAN BORBE PROTIV MALARIJE
KORIZMENO-USKRSNI IGROKAZI ZA SVE UZRASTE
“Život na vagi” i “Dan bez mobitela”
MJESECI U MOLITVI
RAZGOVOR S AUTOROM NOVE MAKOVE KNJIGE O SVETCIMA
USKRSNA “ZOO-LEKTIRA”
Zašto su na uskrsnim čestitkama pilići i leptiri, a zašto zec?
ZGODICE FRA BONAVENTURE
“Najvažnije je da budeš čovjek!”
VJERONAUK U MARTINOM DNEVNIKU
Najdraži predmet, a neki bi ga izbacivali?!
BLAŽ VAM ODGOVARA…
Što je važnije od datuma Uskrsa
SLIKOPRIČA “IZ ISPOVJEDAONICE”
A koga ti ispovijedaš?
ZA MAKOVCE “RUKOTVORCE”
“Vuneni Uskrs” i “Čokoladna jednokatnica”
TKO ĆE VIŠE? TKO ĆE PRIJE?
Dvije obiteljske igre u “Košarici punoj pisanica”!

Iako već i uskrsni, travanjski broj Maka istodobno je sav u iščekivanju Uskrsa. Ono kreće već s naslovnicom novoga broja, na kojoj su maleni “Čuvari Isusova groba” iz Rogotina, koji svojim “čegrtanjem” na Veliki petak zamjenjuju crkvena zvona, ali i prizivaju radost Uskrsa, sačuvanu i u lijepim narodnim tradicijama.

U travanjskom broju čitatelje vjerskog mjesečnika dočekat će korizmeno-uskrsni igrokazi za sve uzraste: stariji makovci i makovice u “Životu na vagi” mogu promisliti o tome što je njima u životu “pretegnulo”; a mlađi – prvopričesnici – u “Danu bez mobitela” otkrivat će koliko proljeće može (i mora) biti zanimljivo i bez tih digitalnih “oduzimača vremena”. Rubrika “Radosni prvopričesnici” svoju publiku, kroz zbivanja Velikog tjedna, vodi sve bliže radosnom danu primanja prve pričesti, a Presvetom oltarskom Sakramentu posvećena je i rubrika “Mjeseci u molitvi”. Kako je to moguće rasti i u poniznosti, posebice u korizmenim danima, otkriva rubrika “Rastimo u vrlinama”; a rubrika “Pisama iz misija” ovoga puta postavlja nam pitanje “Možemo li pobijediti malariju”, na koje odgovara misionarka s. Vedrana Ljubić koja je i sama 20-ak puta oboljela od te bolesti čiji je Svjetski dan 25. travnja. Na mnoga pitanja pak, odgovara Neven Drozdek autor nove “Makove” knjige “Sveci na malčice drugačiji način”, dokazujući se kao “pisac s nevidljivim dječjim naočalama”.

Radost Uskrsa pak, pršti osobito sa stranica “MaLIMAka”, dijela časopisa zamišljenog za mlađe osnovce. Uz naputke za izradu “vunenih” pilića i čokoladnih “torta jednokatnica”, tu je i niz jednostavnih zadataka, bojanka, priča i “slikopriča”, kao i “nedjeljni vodič” za misne susrete s Bogom i bližnjima. “Zoomak” ovoga puta predstavlja čak 7 životinja, čija je simbolika vezana uz Uskrs. Travanjski “Mak” obiteljima nudi još “Košaricu punu pisanica”, odnosno dvije kreativne i zabavne igre za zajednički provedeno vrijeme “mladih i starih”. Na sve navedene (i nespomenute) sadržaje dolaze još uobičajene stranice pune dječjih likovnih i literarnih radova, katehetskih zagonetaka, šala i nagradnih kupona… Sadržaja za cijelih mjesec dana.