MAK ZA LIPANJ Pozdrav s vrha!

BIBLIJSKI KALENDAR ZA LIPANJ
Iz dana u dan… nadaj se!
S BOGOM NA ODMORU
Molitva kao susret i kao… disanje!
BIBLIJSKE MOLITVE
RASTIMO U VRLINAMA
Zašto je potrebno rasti i u domoljublju
PISMO MISIONARKI IZ RUSIJE
MOJE ZANIMANJE
Jesu li filozofi zanesenjaci koji se razbacuju učenim riječima?
MAKOVCI PIŠU, MAKOVCI RIŠU
Mia zna kakav je odgovoran roditelj!
»ANTUNOVSKA« PRIČA
Što je Tonka naučila na svoj imendan
 SLIKOPRIČA ZA DJECU I ODRASLE
Kako se prvopričesnik Leo naučio strpljivosti
ZA ISUSOVIM STOLOM
Od sjemenja do plodova
KAKO PROSLAVITI PRVI DAN BAKA I DJEDOVA
Igrokaz, bojanka i »Makov ljetni memo«!
SVETAČKE ZGODICE
I sveti Alojzije Gonzaga volio je nogomet
SUVREMENI DRAMOLET
Spasimo obitelj!
MARTIN DNEVNIK
Kako prijateljici reći da ne izgleda dobro?
»VIJESTI« IZ POVIJESTI
Rat za drvenu kantu i tenk na napuhavanje
VELIKI LJETNI »PSIHOTEST«
Praznici kao »cesta«, »more«, »sunce«, »nebo« ili… »ekran«?
KRIŽALJKE, PREMETALJKE, GLAVOLOMKE, PITALICE
Zagonetačko slavljenje rođendana i blagdana

Za sam kraj školske i vjeronaučne godine, zamišljen kao pratitelj za nadolazeće dane praznika i odmora, dolazi najnoviji broj dječjega vjerskog mjesečnika Maloga koncila – Maka. Ako biste vjeronaučnu i školsku godinu usporedili s uspinjanjem do nekoga važnoga cilja… onda ste, dragi makovci i makovice, sada na vrhu! Stigli ste, neki »zadihani« (od popravljanja ocjena), drugi sasvim svježi, već sad spremni za novo »planinarenje« i osvajanje novoga vrha! Na vrhu su i makovci s naslovnice (n)ovoga, lipanjskoga broja dječjega vjerskog mjesečnika te pozivaju (sve čitatelje) na ljetovanje, na odmor, na zaslužene praznike.

Uz novi »Mak« u predstojećim mjesecima mogu se »osvojiti« još neki važni vrhovi poput nade, ljubavi, povjerenja ili ustrajnosti i to uz »Biblijski kalendar«, zamišljen da se uz Bibliju – pisanu Božju riječ pronađu odgovori o važnosti i ustrajnosti nadanja. Jedan od »vrhova« ovoga ljeta može biti i dolična proslava prvoga Dana baka i djedova, za što Mak također nudi neke dobre ideje – u obliku – igrokaza, bojanke i igre »Makov ljetni memo«!

S Bogom na odmor pozivaju i dvije redovite rubrike: »Papini poticaji« te »Biblijske molitve« u kojoj svećenik Anđelko Katanec piše o mističnim molitvama iz Knjige Otkrivenja. Zašto je potrebno rasti u domoljublju pokazuje rubrika »Rastimo u vrlinama« dok se u odjeljku »Moje zanimanje« filozofira o filozofima: Jesu li oni zanesenjaci ili su oni itekako potrebni društvu? Kako se prvopričesnik Leo naučio strpljivosti pokazuje »Slikopriča« dok »Svetačke zgodice« otkrivaju da je i sveti Alojzije Gonzaga volio nogomet. »Dramolet« je posvećen problemu rastave roditelja i nosi naslov »Spasimo obitelj!« dok se u  »Martinu dnevniku« može pročitati iskren savjet: »Kako prijateljici pristojno reći da ne izgleda dobro?«. Novobjavljena priča Nikole Bolšeca o magarcu koji je zahvaljujući upravo svojim velikim ušima spasio život jednom dabru.

Uz stranice za prvopričesnike pozornost će privući i rubrika »Za Isusovim stolom« koja je cijelu vjeronaučnu godinu »pomagala« u pripremi i što radosnijemu slavljenju svetih misa, nedjelja s Isusom.

Mak je također i u ovoj godini vodio na putovanja s hrvatskim misionarima koji bi revno iz broja u broj živim prizorima i tekstom približavali ljepote i izazove iz dalekih zemalja. U lipanjskom broju s. Mirjam Bubnić javila se iz Rusije s jednim (ne)jednostavnim pitanjem.

Na stranicama za ljetne pouke i razbibrige, najnoviji Mak vinuo se, ponad vrhova, u zrak: velikim ljetnim »psihotestom« o ljetnim praznicima kao i brojnim križaljkama, premetaljkama, glavolomkama i pitalicama.

I za kraj – uz onaj najviši vrh – ljubav prema Isusu, Mak svima želi najljepše praznike!