MUŠKO-ŽENSKI ODNOSI Talijanska novinarka predstavlja knjige »Udaj se i budi podložna« i »Oženi ju i umri za nju«

Costanza Miriano dolazi u Zagreb i Split govoriti o knjigama koje su postale svjetske uspješnice

Katolički izdavač »Glas Koncila« dovodi u Zagreb i Split talijansku novinarku, blogericu i publicistkinju Costanzu Miriano u povodu hrvatskog izdanja njezinih dviju knjiga: »Udaj se i budi podložna. Ekstremna vježba za neustrašive žene« i »Oženi ju i umri za nju. Pravi muškarci za žene bez straha«.

Ti su naslovi osvojili vrhove ljestvica u zemljama u kojima su do sada objavljene, a zbog svojeg sadržaja izazvale su svjetsku medijsku pozornost i kod mnogih pobudili interes: Koja bi to žena u 21. stoljeću ženama poručila da budu podložne muževima? Kako u svakodnevnom životu pojmiti da bi muškarci trebali biti spremni umrijeti za žene?

Praktični savjeti

U Zagrebu će o knjigama govoriti Costanza Miriano u ponedjeljak 3. travnja u 19 sati u velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2). Autorica dobro poznaje stvarne probleme suvremenih žena, koje su zaposlene i majke, te će ponuditi praktične savjete utemeljene na vlastitom iskustvu i vjeri.

O knjigama će govoriti: odvjetnik Lovro Badžim i pravnica Irena Nišević. Bit će to i prigoda da se nove knjige nabave po promotivnoj cijeni.

Dan kasnije, u utorak 4. travnja u 20 sati u Splitu u dvorani Nadbiskupskoga sjemeništa (Zrinsko-frankopanska 19) autorica će govoriti o muško-ženskim odnosima, o tome kako ih vidi sv. Pavao, a progovorit će i o istinskom feminizmu.

Pisma prijateljicama

Knjiga »Udaj se i budi podložna« sadrži pisma i savjete koje je Costanza Miriano pisala iz iskustva obiteljskog života, kao majka četvero djece i novinarka zaposlena na RAI-u, javnoj talijanskoj televiziji. U 11 pisama svojim prijateljicama i prijateljima progovara o razlikama između muškaraca i žena, otvorenosti životu i rađanju, odgoju i podizanju djece, doživljaju spolnosti kao dara Božjega, drugim riječima – o braku i obitelji…

Aktualna u svojim promišljanjima, iznoseći brojne primjere, autorica se kritički osvrće na rastuću kulturu feminizma te iznosi posljedice koje je donijelo brisanje granica među spolovima. »Udaj se i budi podložna« prva je njezina knjiga iz 2011. godine s više od 70 tisuća prodanih primjeraka samo u Italiji, a objavljena je i na engleskom, francuskom, španjolskom, portugalskom, poljskom i slovenskom jeziku.

Odnos prema obitelji

U knjizi »Oženi ju i umri za nju« autorica uspješnice na jednostavan i duhovit način progovara o muško-ženskim razlikama. Poziva muškarce da ponovno otkriju svoje specifično poslanje u odnosu prema obitelji, ženi i djeci kao oni koji daju sigurnost, pokazuju put te nesebično stavljaju sebe na drugo mjesto. U tom svakodnevnom »umiranju« i sebedarju skriva se tajna radosti, ispunjenosti i zadovoljstva svakog muškarca.

Novinarka, blogerica i autorica uspješnica
Costanza Miriano rođena je 1970. godine u Perugi u Italiji, a živi u Rimu. Udana je te ima četvero djece. Diplomirala je klasičnu filologiju te studirala novinarstvo. Dugogodišnja je novinarka talijanske javne televizije RAI. Uređuje i piše blog koji nosi njezino ime, a suradnica je i u nekoliko talijanskih novina. Česta je gošća na tribinama o obitelji, roditeljstvu, muško-ženskim odnosima te o ulozi žene u suvremenom društvu.