NEUOBIČAJENI MLADENCI Dvije sestre udale se za dva brata

S obzirom na to da Josip ima brata blizanca Tomislava, a Marija sestru Magdalenu, i njih dvoje krenuli su na svoj put upoznavanja na njihov poticaj.

Župa Botinec u Zagrebu svjedočila je u subotu 20. listopadu vjenčanju dviju svojih župljanki, sestara Marije i Magdalene Kajinić za dva brata blizanca, Josipa i Tomislava Hanera.

Sve je započelo Marijinim zagovorom za muža kroz godinu dana uz post, molitvu krunice i posvećivanje sv. Josipu. Neposredno nakon tih godinu dana upoznala je svoga sadašnjega muža Josipa za kojega je odmah znala da joj je Bogom darovan. Kroz period upoznavanja i hodanja u čistoći ubrzo su se i zaručili. S obzirom na to da Josip ima brata blizanca Tomislava, a Marija sestru Magdalenu, i njih dvoje krenuli su na svoj put upoznavanja na njihov poticaj. Ubrzo su se i Magdalena i Tomislav zaručili te je župnik Botinca Ivica Berdik predložio da se vjenčaju na isti dan. Tako je i bilo. Vjenčanje pod misom održano je u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Botincu. Tomu nesvakidašnjemu prizoru prisustvovala je obitelj, prijatelji i nemali broj župljana koji su se zajedno s njima radovali. Botinec je ostao bez dviju aktivnih župljanka koje zajedno sa svojim muževima odsad žive u Jakšiću, no župljani su uvjereni da će sada obogaćivati i svoju novu župu. (B)