NOVI ZAGREBAČKI NADBISKUP KOADJUTOR DRAŽEN KUTLEŠA Obećavam svoju blizinu i molitvu svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije

Vijest o imenovanju mons. Dražena Kutleša novim zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom objavljena je u utorak 14. veljače, a tim povodom novi nadbiskup koadjutor Kutleša obratio se javnosti te izrazio zahvalnost Gospodinu koji ga je pozvao biti svećenikom i nasljednikom apostola.

Pridružite se mojoj molitvi
Nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša: “Povjeravam sebe i vas i zagovoru blaženog kardinala Alojzija. Geslo koje sam odabrao na početku svoje biskupske službe bilo je i njegovo geslo: ‘U tebe se, Gospodine, uzdam.’ Pod tim geslom nastavljam svoju službu.”

„Sada me po želji svetog oca pape Franje, šalje u naš glavni grad Zagreb i u ovu časnu nadbiskupiju. Zahvaljujem Svetom Ocu na ukazanom povjerenju“, rekao je nadbiskup Kutleša. U govoru je nadbiskup koadjutor Kutleša rekao da se nalazimo u ozračju proslave bl. Alojzija Stepinca, čijem zagovoru – kako je rekao – povjerava sve te događaje.

„U ovome trenutku obećavam svoju blizinu i molitvu svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, napose svim obiteljima, mladima, djeci, bolesnima i nemoćnima, socijalno ugroženima i marginaliziranima. Vas, dragi vjernici Zagrebačke nadbiskupije i cijele Domovine, na početku preuzimanja ove časne službe molim da se pridružite mojoj molitvi da mi Gospodin udijeli snagu, mudrost i ‘pronicavo srce da može … razlikovati dobro od zla’ (1Kr 3,9), da vođen Duhom Svetim, što bolje mogu vršiti službu koju mi ​​je povjerio“, rekao je novoimenovani zagrebački nadbiskup koadjutor Kutleša.

U Gospodina se jedinog uzdam

„Molim i sve one koji vrše odgovorne službe na društvenom, ekonomskom i političkom polju, sve ljude dobre volje za suradnju i otvorenost u skrbi za opće dobro, da zajedno, uključujući jedni druge, znamo objektivno procjenjivati situacije i donositi najmudrije odluke“, rekao je nadbiskup koadjutor Kutleša i povjerio sebe i sve zagovoru Blažene Djevice Marije koju, kako je rekao, zazivamo Gospom od Kamenitih vrata i Majkom Božjom Bistričkom! „Povjeravam sebe i vas i zagovoru blaženog kardinala Alojzija. Geslo koje sam odabrao na početku svoje biskupske službe bilo je i njegovo geslo: ‘U tebe se, Gospodine, uzdam.’ Pod tim geslom nastavljam svoju službu. U Njega se jedinog uzdam jer blago čovjeku čija je nada ime Gospodnje“, zaključio je nadbiskup koadjutor Kutleša.