SVIBANJSKI MAK S Isusom u Marijinim rukama!

UČIMO MOLITI SA STEPINCEM
100 GODINA FATIME
DRAMOLET
Ples sunca u Fatimi
VJERONAUČNA OLIMPIJADA
Zlatne medalje otputovale na jug
PISMA IZ MISIJA
IZ VJEROUČITELJEVE BILJEŽNICE
ROKO ISTRAŽUJE
Postoje li “rupe” u sili teži?
RADNI LISTOVI ZA NEDJELJNE MISE I PRVOPRIČESNIKE
Što sve čini obred pričesti?
NEBO PUNO MAKOVIH PROLETUŠA
Biblija – mobitel 5 : 0
IZ BLAŽEVE POŠTE
Gdje se čuva Deset zapovijedi?
PSIHOTEST
Otkrij imaš li “eko-duha”!
DAR ČITATELJIMA
Kutijica-učilica za krunicu svjetla

Svibanjski broj Maloga koncila Maka, već od prvih stranica prožet je dječjim radovima koji otkrivaju Isusa, prijatelja na životnom putu. A uz Isusa, uvijek se nalazi i Marija. Upravo Marija, ali i naše majke, ispunjavaju mnoge stranice novoga broja Maka, dokazujući da je svibanj “Marijin mjesec”, u kojem je i Majčin dan!

Povodom 100 godina Marijina ukazanja u Fatimi, novi Mak donosi opis čudesnog susreta troje djece s Kraljicom Krunice, te predstavlja male pastire Franju i Jacintu koje će papa Franjo na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja proglasiti svetima. Istom čudesnom događaju posvećen je i dramolet “Ples sunca”, koji pokazuje kako je Krist, jedino pravo Svjetlo u koje treba gledati.

Svim čitateljima, tj. moliteljima, u svibanjskom broju Maka na dar dolazi lijepa “Kutijica-učilica: otajstva svjetla” koju mogu sami dovršiti i ukrasiti po svojoj želji.

Vijesti donose izvještaj s vjeronaučne olimpijade u Topuskom te sa završne proslave 6. susreta hrvatskoga dječjeg stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” u Križevcima, a javljanja makovaca svjedoče o brojnim aktivnostima, duhovnim i kreativnim, koje pod vodstvom svojih (vjero)učitelja i župnika provode u svojim školama i župama.

Novi nastavak rubrike Učimo moliti sa Stepincem donosi Blaženikovu molitvu za sedam darova Duha Svetoga, a Pisma iz misija dirljivu priču o Shamim i Shree, majci i kćeri, koje skupa pohađaju školu.

U Makovom prilogu MaLIMAk, “prvašić” Leo opisuje “četiri koraka do prvih smajlića”, tj. što sve treba napraviti za upis u osnovnu školu. Rubrika Radosni prvopričesnici nastavlja tumačiti dijelove mise, a u novom broju u središtu je obred pričesti, koji prvopričesnici osobito radosno iščekuju! Rokova istraživanja “otkrivaju” rupe u sili teži, Blaževa pošta gdje se čuva deset zapovijedi, a  Proletuše koja je razlika između Biblije i mobitela. Za lijepe proljetne dane, koji mame na igre na otvorenome, rubrika Znam sam predlaže igru Pun pogodak.

Dakako, tu su i ostali redovni sadržaji: psiho-test zagonetke, šale, pitalice i glavolomke, stripovi… i novi nagradni kuponi!