TRAVANJSKI BROJ »MAKA« Otkotrljajmo kamen!

OD MUKE DO USKRSA I PUTA SVJETLA
Pomoću križa – Svjetlost nam bliža!
USKRSNA ISPOVIJED JE PRED NAMA
Ministrant Jura »nikad lakši«!
SUBOTA, NEDJELJA ILI PONEDJELJAK…
Koji je dan prvi u tjednu?
U RUBRICI »MAKOVCI JAVLJAJU«
Kućni križni put i kućno uskrsno svjetlo
PAPA FRANJO NAS POTIČE
Mir svima i za sve!
UČIMO I VJEŽBAMO MOLITVENE GESTE
PISMA IZ MISIJA
KORIZMENO-USKRSNI DRAMOLET
Povratak na mnogo načina
RADOSNI ČETVEROBOJNI »PSIHOTEST«
(Do)nosiš li Uskrs kud god ideš?
PRILOG ZA VJEROUČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA
»Vjeroistražitelji« prepoznaju i svjedoče poruku Uskrsa
»PROLETUŠE« SA SVIH STRANA
Biskup na mazgi i »zaboravljena nedjelja«
POĐITE, DAKLE I UČINITE MOJIM UČENICIMA SVE NARODE…
Prijedlog za prvopričesničko slavlje
»SLIKOPRIČA« O LAŽI I OPRAŠTANJU
Odsad svima gledajte u oči!
RADOSNI PRVOPRIČESNICI PRATE ISUSA
Neobičan susret s dvojicom razbojnika
CVJETNJAK ZA PISANICE
Lijepi ures koji će lako izraditi i najmlađi
ZNA LI BLAŽ ODGOVORE NA SVA PITANJA
Što kad se profesorica ruga vjeroučenicima

S travanjskim brojem »Mali koncil – MAK«, dječji mjesečni vjerski i vjeronaučni list, zakoračio je prema proslavi Uskrsa, pa i korak dalje, donoseći djeci prigodan »Put svjetla«, podsjećajući ih – i u ratnom trenutku koji se toliko spominje – da uz Isusa mogu uvijek biti spokojni, jer grobni kamen je otkotrljan. U prilogu »Vjeroistražitelji« pak, učenicima od 1. do 4. razreda – uz obilje zanimljivih, poučnih i slikovitih vjeronaučnih zadataka – sretan Uskrs videoporukama zaželjeli su misionar don Ivan Stojanović te radijsko-televizijske osobe Tanja Baran, Diana Tikvić i Robert Knjaz.

Po već uhodanom polustoljetnom običaju velik dio stranica časopisa popune sami čitatelji, a ovoga puta među likovnim i literarnim radovima prevladavaju molitve za mir, te motivi muke Isusove. Na osobit način list su obogatili »korizmeni križevi«, nagradni zadatak u koji se bojenjem, izrezivanjem i slanjem uključilo više stotina djece čitatelja. U rubrici »Makovci javljaju« krije se i »Kućni križni put« i »Kućno uskrsno svjetlo«, a u »Ministrantskom kutku« čitatelji će saznati kako ministranti nastaju i odrastaju. Što djecu posebno muči i zanima, redovito i »Blaževa pošta« otkriva…

Pozivu da »otkotrljaju kamen« s Isusova groba, odrasli »Makovi« autori i suradnici odazvali su se korizmeno-uskrsnim prilozima, od »Pisama iz misija« u kojima se prvi puta javlja misionar o. Piotr s egzotičnih Kariba, do »Slikopriče« koja uči kako druge ne smijemo »gledati iznad glave« ili dramoleta »Povratak«, koji zanimljivo dočarava razne povratke u našim životima. I razbibrižni dio travanjskog »Maka« šaren je poput pisanica: od zagonetaka sa velikotjedanskim i uskrsnim sadržajima, do »Klarina« stripa o proslavi Uskrsa u obitelji, te posebice »psihotesta« koji čitatelje pita »(do)nose li Uskrs« gdje god se kreću, sve u želji da upravo oni – djeca i mladi – budu prvi koji će u svojim životnim sredinama zasvijetliti poput uskrsne svijeće! Koju na stranicama travanjskog »Maka« također mogu otkrivati, rješavati, obojiti… Radovati se, svemu usprkos, znajući da je Isus jači od smrti!